Manresa serà escenari de la 103 concentració de la Mesa de Catalunya d'Entitats Memorialistes, que des de fa 10 anys reivindiquen els drets de les víctimes del feixisme cada mes i lluiten per la veritat, la justícia i la reparació per a les víctimes del franquisme i la transició.

Després de celebrar les trobades durant 10 anys a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, han decidit recórrer el territori i ja n'han fet a Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Sabadell. La pròxima trobada es farà a Manresa el proper dissabte dia 18 de maig, a les 12 del migdia, a la plaça Major, davant l'ajuntament. Hi assistiran representants de diferents entitats memorialistes.

L'acte consistirà en la lectura de diferents textos relacionats amb les víctimes del feixisme a Manresa (de familiars de les víctimes dels bombardeigs, empresonats, deportats i exiliats). Membres del Cor Incordis acompanyaran la lectura amb els seus cants. L'acte és organitzat per la Mesa de Catalunya d'Entitats Memorialistes i l'Associació Memòria i Història de Manresa.