L'exposició "Instantànies de quatre dècades cabdals", que celebra els 40 anys d'aquest diari, s'inaugurarà dimarts a les 5 de la tarda a la Sala de Cultura de Cal Gallifa de Sant Joan de Vilatorrada. Fins avui es pot visitar a Solsona, primera població que l'ha acollit. A Sant Joan es podrà veure fins diumenge 30 de juny, de forma gratuïta, i posteriorment, al llarg d'aquest any, itinerarà per Berga, Puigcerdà, Moià, Santpedor, Igualada i Manresa.

La mostra la inauguraran dimarts 25 de juny el nou alcalde de Sant Joan, Jordi Solernou, i el director d'aquest diari, Marc Marcè. L'exposició presenta un recull de notícies, fotografies i portades representatives de la vida de la Catalunya Central els darrers 40 anys. Com explicava l'autor dels textos, Xavier Domènech, un dels artífexs de la proposta juntament amb Salvador Redó (selecció gràfica) i Bet Padró (disseny), no busca l'exhaustivitat però sí que sigui «significativa».

Així, la mostra s'obre amb el referèndum de l'1 d'octubre del 2017, on destaca una de les imatges més impactants de la jornada, amb l'agressió a l'aleshores regidor Jordi Pesarrodona, a l'Escola Joncadella de Sant Joan; continua amb la presó de Lledoners i la manifestació de la Diada a Berga, el 2016. Amb imatges de més de 25 fotògrafs i redactors del diari, l'exposició pretén arribar al públic amb un discurs «representatiu dels moments commovedors i rellevants de les grans històries que han succeït en aquest territori», subratllava Domènech.

L'exposició es divideix en 15 plafons (de 2x1 metres), de dues cares, que contenen una portada, diverses fotografies i un breu text explicatiu. A Moià, Solsona, Puigcerdà i Igualada la mostra sumarà un plafó més amb notícies específiques. Regió7 va néixer a temps d'informar sobre les primeres eleccions democràtiques després del franquisme, celebradres el 3 d'abril del 1979. A partir d'aquí, les fotografies, sense voluntat cronològica, donen testimoni de multituds de fets rellevants de les darreres quatre dècades a la Catalunya Central: la crisi de Pirelli, la desaparició dels germans Òrrit, el cas Corominas, la mort de Josep Maria Isanta a la Patum, la construcció de la presa de la Llosa del Cavall, els triomfs del Bàsquet Manresa, la visita de Joan Pau II a Montserrat, la conquesta del cim de l'Everest, la recuperació de Sant Benet de Bages, el Casino i el Kursaal de Manresa, els rodatges de de Rosa als anys noranta, de Netflix, enguany, o els èxits del desaparegut cineasta Joan Soler.