La saga de pel·lícules "Matrix" tornarà a la gran pantalla amb una quarta entrega que dirigirà Lana Wachowski i que protagonitzaran de nou Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss, segons ha avançat en exclusiva el mitjà especialitzat Variety.

Els estudis Warner Bros Pictures produiran i s'encarregaran de la distribució del futur lliurament, que actualment escriu Wachowski, qui va crear aquest univers fílmic de ciència ficció amb la seva germana Lilly el 1999. A més de la cineasta, Reeves i Moss també repetiran en els seus papers com Neo i Trinity.

"No podem contenir l'emoció de tornar a entrar a 'The Matrix' amb Lana Wachowski", va assenyalar el president de Warner Bros Pictures, Toby Emmerich, en declaracions a Variety. "Lana és una veritable visionària, una cineasta creativa, singular i original, i estem encantats que escrigui, dirigeixi i produeixi aquest nou capítol en l'univers de 'The Matrix'", ha assegurat.

Està previst que la producció de la pel·lícula comenci a principis del 2020, una vegada que Wachowski finalitzi el guió, una tasca en la qual també col·laboraran l'escriptor Aleksandar Hemon i el cineasta David Mitchell. Per la seva banda, la germana de Wachowski, Lilly, qui va codirigir la cinta original, no s'involucrarà en aquest lliurament, ja que se centrarà en el seu nou projecte, la sèrie "Work in Progress", ha detallat la revista Rolling Stone.

En els últims anys han estat diversos els intents de Warner per recuperar l'univers de ciència ficció i han estat diversos els rumors en els últims mesos sobre la continuació de la saga, ara confirmats.

L'última pel·lícula de Matrix fins a la data, "Matrix Revolutions" va arribar el 2003, tot i que es va rodar al mateix temps que la segona, "Matrix Reloaded", estrenada el 2002, però els estudis van decidir separar el llançament en dues cintes diferents per aprofitar el seu èxit.

En total, la pel·lícula original del 1999, "Matrix", així com "Matrix Reloaded", i "Matrix Revolutions", van vendre, segons estimacions de Forbes, un total de 103.547.200 entrades només als Estats Units.