Noè i la seva dona, Cora, arriben al port d'Hamburg amb l'arca carregada abans que arribi el diluvi universal. Els comandant del port, després d'escoltar la seva història, no se'ls acaba de creure i decideix trucar a les autoritats sanitàries. Aquest és l'argument d'una de les propostes que l'Agrupació Teatral La Farsa presentarà demà, dissabte, en l'edició d'enguany del cicle d'arts escèniques al carrer El Forn que organitza l'Ajuntament de Berga i les entitats teatrals de la ciutat. La Farsa també recupera l'obra de microteatre Punt Mort, de Marta Rojals.

La primera de les obres d'aquest dissabte en la segona sessió del cicle estival és el text Noè al port d'Hamburg, de Joan Oliver, i La Farsa n'ha preparat una lectura teatralitzada que incorporarà música i una posada en escena. La directora, Angelina Vilella, ha explicat que, tot i que es tracta d'una lectura dramatitzada, sense representar, «l'hem volgut vestir perquè tingui més interès per al públic». En aquest sentit, a banda dels tres lectors -Josep Maria Suades, Òscar Garcia i Eva Tomàs- també hi haurà tres actors que escenificaran mínimament les accions del text. Seran Janina Vilana, Eudald Feliu i Jaume Duran i ho faran amb uns capgrossos confeccionats per Vilella per a l'ocasió. «És curtet i volíem donar-hi un toc diferent, i ens ha sortit una proposta que serà efectista», ha destacat. A més a més, l'inici de la lectura tindrà música. «Vam demanar la col·laboració a la Berguedana de Folk Total i dos dels seus músics ens vindran a tocar per començar l'obra», ha explicat. Seran Eloi Escútia i Ramon Gragés. «Estem molt contents perquè vam demanar una mica de música i l'Eloi fins i tot ens ha compost una peça, El vals de Noè», ha dit.

La segona obra serà Punt Mort, de Marta Rojals, un text que l'Agrupació Teatral La Farsa ja va estrenar en un dels cicles de microteatre a la ciutat. Els actors Fer-ran Pujols i Sònia Ferrer tornaran a pujar a l'escenari per posar-se a la pell d'una parella que ha tingut una avaria al cotxe mentre torna d'un casament. El text forma part de CaRRoussel, un llibre que recull cinc textos d'escriptors diferents que tenen com a nexe d'unió l'escenari: totes les històries passen a l'interior d'un automòbil.

La sessió teatral d'aquest dissabte funcionarà amb el sistema de taquilla inversa, en què cada espectador podrà pagar allò que vulgui un cop acabada la funció. El cicle El Forn finalitzarà dissabte 7 de setembre amb la posada en escena de La delació.