L'Ajuntament d'Igualada ha decidit presentar la seva candidatura perquè la ciutat esdevingui Capital de la Cultura Catalana el 2022. L'obertura d'inscripcions és el proper dilluns.

Per al regidor de Cultura Pere Camps, una mostra del potencial de la capital de l'Anoia es troba en les edicions de La Mostra de Teatre Infantil, Juvenil i Familiar, el certamen fotogràfic FineArt, el Festival Internacional d'Orgue o el Zoom Festival, com també amb algunes de les associacions centenàries de la capital anoienca: el bicentenari Antic Gremi dels Traginers d'Igualada, els 125 anys de la Fira de Reis o l'Agrupació Coral La Llàntia fundada el 1876. Sense oblidar les escoles de dansa, teatre, la resta de gremis i el nombrós teixit associatiu local.

En la presentació de la proposta hi va assistir Àngels Ponsa, directora general de Creació, Acció Ter-ritorial i Biblioteques del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que va manifestar el seu suport a la candidatura igualadina i va remarcar la posició de La Mostra, que ja ha arribat a trenta edicions, com a fira estratègica i referent cultural del país.

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, va recordar que la ciutat genera més d'un miler d'actes culturals a l'any i va voler subratllar que la presentació de la candidatura d'enguany és, sobretot, una declaració d'intencions per ser capitalitat cultural o bé l'any 2022 o sinó més endavant.

El títol de Capital de la Cultura Catalana, que té entre les seves finalitats promocionar i projectar el municipi designat, l'ostenta actualment Cervera, que va recollir el testimoni de Manresa. El 2020 la ciutat protagonista serà El Vendrell i el 2021 serà el torn de Tortosa.