Quatre obres literàries aspiren avui a guanyar al Premi Joaquim Amat-Piniella de narrativa: A l'amic escocès (Columna) de Maria Barbal; Sis nits d'agost (Edicions de 1984), de Jordi Lara; Per tenir casa, cal guanyar una guerra (Proa), de Joan Margarit; i Fugir era el més bell que teníem (Club Editor), de Marta Marín-Dòmine. L'acte de lliurament del guardó, que organitzen Òmnium i l'Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de l'Associació Memòria i Història, tindrà lloc a les 7 de la tarda a l'auditori de l'Espai Plana de l'Om.

Després de la presentació dels quatre finalistes que va tenir lloc el 15 de gener al Casino en una trobada oberta al públic, avui es coneixerà l'obra vencedora de la vintena edició del premi, que reconeix un text literari que se centra o reflecteix algun dels moviments socials contemporanis. Per al guanyador o la guanyadora hi ha un recompensa de 2.000 euros.

L'acte d'avui és d'entrada lliure i els assistents, a més de presenciar el lliurament del premi, podran escoltar una dramatització de fragments d' El diari d'Anna Frank, a càrrec de l'actriu Txell Vall i amb l'acompanyament musical d'alumnes del Conservatori de Manresa.

En l'anterior edició, l'Amat-Piniella se'l va endur l'escriptor Joan Lluís-Lluís amb la novel·la Jo soc aquell que va matar Franco. El jurat dels 20 anys del certamen està format pels escriptors Llorenç Capdevila, Jordi Estrada i Genís Sinca, la bibliotecària Montserrat Caus i els periodistes Anna Vilajosana i Toni Mata i Riu.