Fins al migdia d'aquesta diada de Sant Jordi 2020, els llibres adquirits a través de Llibreries Obertes freguen els 40.000 exemplars, un impacte econòmic de 800.000 euros per a les llibreries adherides. La iniciativa ja aplega 458 llibreries d'arreu dels Països Catalans -la "pràctica totalitat" de les llibreries, segons Òmnium Cultural- i compta amb 7.360 llibres al seu catàleg. Fa dos dies se n'havien venut 20.000.

Les llibreries reben des del primer moment el 100% de l'import de la venda des que l'entitat va assumir el projecte, dissabte. Es tracta d'una iniciativa doblement solidària que també busca donar resposta a l'emergència social de la Covid-19, ja que el preu final del llibre es pot arrodonir a l'alça i aquests diners es destinaran a programes d'emergència social.

De la Catalunya Central s'hi han adherit 26 llibreries: Abacus i Llibreria Papereria Abrera (Abrera); Llibreria Huch i Quatre Cantons (Berga); Llibreria Mercat i Llibreria Viñas (Cardona); Papereria Llibreria Núria 2 (Esparreguera); Abacus, Aqualata i Llegim...? (Igualada); Llibreria Purgimon i Papereria Papers (La Seu d'Urgell); Abacus, Llibreria Rubiralta, Parcir i 2 de Piques (Manresa); La Moral Llibreria Art&Cultura (Masquefa); Llibreria Obradors (Navàs); Llibreria Literator i Papereria Llibreria Núria (Olesa); Cal Siller (Prats de Lluçanès); Impremta Cadí i Llibreria Papereria Viladesau (Puigcerdà); Llibreria Utopia (Sallent); El Racó de les Paraules (Sant Joan de Vilatorrada) i Llibreria Pellicer (Solsona).