Rebrot de presentacions i actes per a avui, dijous; cinc trobades obertes a la ciutadania en diferents punts del territori que indiquen que s'acosta el Dia del Llibre.

El Sielu de Manresa acollirà (19 h) la presentació d' Història d'un crit (Comanegra), on el manresà Joan Porras, àlies Joan BonaNit, explica la gènesi d'un gest -anar cada dia a l'exterior de Lledoners a donar la bona nit als presos polítics- que ha esdevingut icònic en el món independentista. L'acte serà moderat per la geògrafa Míriam Santamaria.

La llibreria Papasseit de la capital bagenca farà (18 h) una presentació virtual al seu canal de Facebook de R-Boot <3 (El Cep i la Nansa) del nou llibre infantil de l'il·lustrador Joan Turu. L'autor conversarà amb l'editora Cesca Mestres i farà una visita virtual al seu taller. Qui compri el llibre a la Papasseit abans del dia 20, el tindrà signat per Turu.

El segell manresà Tigre de paper presentarà la nova col·lecció Els Petits Tigres a les 18.30 h a la plaça de Sant Pere de Solsona. Els dos primers volums de la sèrie adreçada als infants de 7 a 12 anys estan dedicats a Montserrat Roig i Neus Català. Els textos són del solsoní Uri Gilibets, que explicarà el projecte i en llegirà fragments.

Albert Riba parlarà de Conexión monástica (Empresa activa) a la Biblioteca Central d'Igualada (19 h). L'alcalde Marc Castells intervindrà en un acte on l'autor explicarà les claus d'un llibre que convida a la recerca interior.

Amb motiu dels 70 anys de la Biblioteca Pública de Súria, avui (22 h) es farà un passeig literari amb lectures de textos que tenen relació amb el paisatge urbà i sentimental del centre de la vila. L'inici tindrà lloc al tram inferior de l'avinguda de l'Ajuntament.