«Mauthausen. Memòria contra l’oblit»

Divendres. 20 h. Sala Petita de la Fàbrica Vella. Amb Jordi Alsina, representant d’Amical Mauthausen; Joan Francesc Piniella Febrer, professor de la UAB i familiar de Joaquim Amat-Piniella; i Laura Salvans Roma i Alba Fernández Ruiz, besnetes de deportats a Mauthausen. Presenta: Ramon Garcia Alamillo.

«Mirades presents». De Quim Moya

Divendres. Exposició de retrats. Durant tot el mes. El 50 % dels beneficis que es generin de la venda d’obra es destinaran a Proactiva Open Arms.

«Memòria en ruta»

Dissabte. Plaça de Cabrianes, 11 h; plaça dels Arbres, 11.30 h. Ruta guiada i teatralitzada per les cases dels 9 sallentins deportats a Mauthausen. A càrrec del grup de teatre de l’Ateneu Rocaus i l’Escola Municipal de Música Cal Moliner. Col·locació de plaques commemoratives i presentació dels codis QR, que quedaran instal·lats permanentment en format placa commemorativa: www.ateneurocaus.cat/maimes.

Vermut solidari

Dissabte.13.30 h. Plaça dels Arbres.

«Sobreviure a l’exili»

Dissabte. 18.30 h. Fàbrica Vella. Amb Sílvia Oliver, filla del poeta Pere Quart; Òscar Camps, Open Arms; i Anna Gabriel, exiliada política. Presenten: Mònica Terribas i David Fernàndez. Amb l’actuació d’Alba i Santi Careta amb «Sons d’un país». Capacitat limitada.

Dinar popular

Diumenge, 14 h. Plaça dels Arbres. Tiquets: 10 euros a la Fàbrika i al Traval.

Teatre: «Assaig T-4»

Diumenge, 18. h. Fàbrica Vella. A càrrec de la companyia berguedana Tràfec Teatre. Entrada: 10 euros (www.codetickets.com i el mateix dia a taquilla). Capacitat limitada.