La Conca d'Òdena participa en la 28a Mostra Internacional de Films de Dones amb tres pel·lícules que es podran veure online els dies 21 de novembre, 28 de novembre i 5 de desembre. La primera serà "Lo que dirán" (dia 21), de Nila Núñez; la segona(dia 28) "Ojos negros", de Marta Lallana i Ivet Castelo i la darrera (dia 5) "Les resilients de Cristina Madrid. La inscripció és gratuïta i hi haurà 24 hores per veure cada pel·lícula. Per a inscripcions, cliqueu aquí

21 de novembre: "Lo que dirán" (2017), de Nila Núñez

"El meu pare hi és: a les nou a casa. El meu pare no hi és: a les dotze a casa". Dues adolescents, entre riures de rebel·lia i amistat, parlen del seu dia a dia i de les seves opcions vitals d'una manera totalment franca i esvalotada, fent miques els prejudicis islamòfobs del seu voltant i celebrant que a elles els és igual "el què diran". Opera prima fruit del Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la UAB.

28 de novembre: "Ojos negros" (2019), de Marta Lallana, Ivet Castelo

Paula, una noia de 14 anys, ha de passar l'estiu al poble d'Ojos Negros, amb la seva tia i la seva àvia a les quals gairebé coneix. Allà descobreix les tensions familiars que es destapen arran de la malaltia de la seva àvia. Intentant escapar d'aquesta atmosfera asfixiant coneix a Alicia, una noia de la seva edat amb qui estableix una intensa amistat. Al final de l'estiu Paula intuirà el que significa fer-se gran.

5 de desembre: "Les resilients" (2019), de Cristina Madrid.

"Les resilients" és un documental que mostra, a través de quatre bandes formades majoritàriament per dones, una part de l'escena musical feminista que està brotant en els darrers temps a Catalunya i a Espanya. Es tracta d'un retrat a través de la mirada de quatre bandes o artistes que formen part d'aquesta escena: el folk de Roba Estesa, el hip-hop de Tribade, el soul de The Sey Sisters i el jazz electrònic de Clara Peya. El film vol descobrir aquests nous brots culturals que donen resposta a la històrica absència de dones damunt dels escenaris. La nova música que brota com flors després d'un incendi.