La lliga de futbol americà dels Estats Units, la NFL, entra en la seva fase final, camí de la Superbowl que es jugarà el 7 de febrer a Tampa (Florida). Per conèixer més de prop aquest esport, el periodista Victor Hasbani ens n'ofereix regles, anècdotes i detalls.

Explica l'autor que «sempre he cregut que els nordamericans es van enamorar del futbol perquè conté un pilar de la història nordamericana: la conquesta del territori». Amb aquesta frase comença el llibre en el que Hasbani fa una declaració d'amor cap a un esport que a casa nostra té força adeptes.

Cap esdeveniment esportiu d'un sol dia suscita tan interès als Estats Units com la Superbowl, el nom que pren la gran final de la National Football League i que sempre es disputa cap a finals de gener, inicis de febrer. En aquest llibre, l'autor rememora catorze dels millors moments de la història de la NFL, que es remunta a finals de la dècada dels 70 del segle XIX.

Hasbani apropa el lector a fites com la que van protagonitzar els Miami Dolphins el 1972, quan van acabar invictes (17 victòries en 17 partits) i van aixecar la Superbowl. O bé la del Chicago Bears el 1985, que els ha merescut ser considerats un els grans de la història.