Les sales de cinema no fan tanta olor de crispetes amb la caiguda d'espectadors. Els treballadors del Bages Centre constaten, amb la disminució de la feina, la delicada situació que travessa el cine en espera de la fi de la pandèmia. «Si abans anàvem a buscar els cons per a crispetes al magatzem cada setmana, ara ho podem fer cada mes», explica Paula Reche, que hi treballa servint aquest clàssic del cinema, a part de gormanderies i begudes. Amb la disminució d'espectadors i, per tant, de la feina, també ha vist caure el nombre de companys.

«Abans érem set i ara només dues», subratlla per descriure la realitat del cinema avui dia. A part, no han de proveir-se de tanta sal i sucre per a les crispetes. Entre les persones que van al cinema, veu sobretot els espectadors més fidels que ja hi solien venir, els rostres que ja coneixen de vista perquè hi van tot sovint. «Els que venien de forma més esporàdica no hi són», afegeix.

Espectadors de la comarca

El personal del Bages Centre espera que aquesta setmana hi hagi més ambient ja que el confinament passa a ser comarcal. Més de la meitat dels espectadors provenen de fora de Manresa, i per aquest motiu empleats i responsables esperen que això sigui una alenada d'aire fresc. «Quan pot venir la gent de la comarca es nota molt. Per Nadal, que a part de rebre gent d'altres municipis eren dies festius, hi havia força més feina», afegeix Reche.

Per la seva banda, Rosa Rojas, que fa 15 anys que ven entrades del cine, constata que quan el confinament és municipal, els espectadors venen amb comptagotes. A més, entre el personal parlen de la possibilitat que vingui més gent. «Estem pendents de si venen més espectadors i cal estar atents al risc de contagi», afegeix.

Rojas, veterana del Bages Centre, explica com ha canviat l'am- bient des que hi ha el virus. «És clar. Res és el mateix perquè abans hi havia molt de moviment, quan hi havia oberts els restaurants. Ara s'hi veu molt poca gent i no hi ha el xivarri que hi havia», afegeix.

Poques cues veu ara davant de la taquilla. Ella i la resta de personal que es manté al peu del canó anhelen que arribin temps millors i la gent torni a les sales.