Isabelle Huppert, una de les actrius dramàtiques més reconegudes de França, guanyadora d'un Globus d'Or i nominada a l'Oscar per Elle, protagonitza aquesta comèdia de Jean Paul Salomé que fa uns dies es va presentar al BCN Film Fest celebrat a la capital catalana. Huppert dona vida a Patience, una traductora especialitzada en escoltes telefòniques per a a la brigada d'estupefaents que, durant una investigació, descobreix un traficant que resulta que és el fill de la infermera que cuida la seva mare.

La cinta ens presenta una dona que fa una feina precària i mal pagada. Un dia, però, passa a l'altra banda quan es troba en possessió d'una important quantitat de cànnabis. El que comença com un encobriment acaba amb la protagonista convertida en la cap d'una xarxa de venda de marihuana.

Tant Huppert com Salomé van llegir pel seu compte la novel·la de Hannelore Cayre -a Espanya la va publicar Siruela amb el títol de La madrina. Ambdós es coneixien de quan el director era el president de l'entitat que promociona el cinema francès pel món, i tenen una complicitat que ha fet possible l'adaptació cinematogràfica de l'obra.

De fet, la novel·la va ser un èxit a França. Huppert va explicar que «la vaig llegir i vaig pensar que seria una gran pel·lícula, però no tenia pas al cap que la faria jo ni que en seria la protagonista. Fins que em va trucar el Jean-Paul». El film esdevé, doncs, una bona ocasió per tornar a gaudir amb el talent d'una de les grans dames del cinema europeu.