El músic igualadí Jordi Savall agafarà la batuta aquest dilluns 21 de juny per dirigir la interpretació de la Missa en si menor de Bach que faran les formacions Le Concert des Nations i La Capella Reial de Catalunya, acompanyades de les solistes Hana Blaziková (soprano), Sophie Harmsen (mezzosoprano), Martin Platz (tenor), Raffaele Pe (contratenor) i Thomas Stimmel (baix). El concert se celebrarà a la sala 1 Pau Casals de L'Auditori de Barcelona, amb motiu del Dia Internacional de la Música, a partir de les 19 h.

La Missa en si menor de Bach és una de les peces sacres més aclamades del barroc alemany i va ser el punt de partida de la tradició de les grans misses modernes. L'obra del compositor alemany va superar el polifonisme franco-flamenc i italià i va ser model per a altres misses que han transcendit la seva època com les de Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert i Bruckner.

La composició que es podrà escoltar aquest dilluns és una obra de maduresa que va acompanyar durant anys el músic de Leipzig abans de completar-la. La composició el kirie i el glòria és de l'any 1733, però totes les parts no van quedar enllestides fins gairebé una dècada i mitja després.

El concert de Savall posa el punt final a la temporada de Música Antiga de L'Auditori, i forma part de la programació especial que l'equipament ha preparat amb motiu del Dia de la Música. El diumenge dia 20 de juny es farà una jornada de portes obertes al Museu de la Música, a les 11 h es podrà gaudir d'una visita comentada i, a les 17.30 h, el grup de gamelan farà un concert a La Llanterna de L'Auditori.

La cloenda d'aquestes activitats tindrà lloc el divendres 25 de juny amb un concert extraordinari pels abonats de l'OBC a càrrec de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, amb direcció de Juanjo Mena i la presència del violinista Sergei Dogadin.

A més, durant aquest cap de setmana (19 i 20 de juny), es farà a les xarxes socials un sorteig de 10 abonaments per assistir al Festival Mozart Nits d'Estiu, que tindrà lloc el mes de juliol a L'Auditori de Barcelona i el Palau de la Música Catalana.