La casa de subhastes Artcurial, de París, posarà a la venda el proper 9 de juny un quadre inèdit de Ramon Casas, realitzat durant la primera estada del pintor barceloní a la capital francesa (1890-1892). El quadre és un oli sobre tela de 51x30 centímetres titulat 'Dona davant del Mouline de la Galette', i segons les estimacions fetes es podria valorar entre els 50.000 i els 70.000 euros. El llenç, que ha estat analitzat per l'Associació Ramon Casas de Barcelona, presenta una dona davant del Moulin de la Galette i, en aquest sentit, es pot relacionar amb el retrat d'Erik Satie (1891) o l'obra 'Plein Air' (1981), on Casas també va retratar figures davant d'aquesta icona del barri parisenc de Montmartre.

En un comunicat, han recordat que a l’obra de Casas es veu la figura de davant del Moulin de la Galette, on una atmosfera gris es veu il·luminada amb petites ràfegues blanques que destaquen la figura, així com la inclusió de rosats i blaus que coincideixen amb la creació impressionista del moment.

El treball ha estat analitzat i estudiant per l’Associaicó Ramon Casas, institució que protegeix l’obra de Casas i serà inclosa en el segon volum de catàleg que s’està preparant.

L’obra es troba en exposició pública fins el 7 de juny. La subhasta es realitzarà dijous 9 de juny entre les 11:00h i les 14:00h a la casa de subhastes Artcurial.