Després de dos anys sense poder-se celebrar per la pandèmia, aquest dissabte torna a Manresa, la Bategada, una trobada de grups de percussió pels carrers de la capital del Bages, que organitzen les dues batucades de la ciutat, els Tabalers de Xàldiga i Batrakes.

En aquesta sisena edició, els grups que participaran seran Batec d’un Somni (Gurb), Kapomba (Badalona), Boctukada (Tortosa), Toca’l 2 (Barcelona) i Bombollers (Cervera). Les dues batucades amfitriones tocaran de manera individual i també de manera conjunta el tema de La Bategada a la plaça dels Infants. La festa de dissabte començarà a les 6 de la tarda a través de tres cercaviles simultànies que sortiran del Parc de la Font del Gat (Toca’l 2 i Kapomba); Plaça Major (Batec d’un Somni) i Plaça Gispert (Bombollers i Boctukada). Els tres recorreguts tindran com a destí final la plaça de Crist Rei, on a les 7 de la tarda, començaran les actuacions individuals. La durada aproximada serà d’una hora. A les 8 del vespre s’iniciarà la rua de les colles amfitriones des de Crist Rei fins a Arts i Oficis. La cloenda està prevista a les 9 del vespre. La Bategada se celebra des del 2015 i en la quarta edició la formació basca Dinbi Banda es convertia en el primer grup de fora de Catalunya que participava en la trobada manresana. Al llarg d’aquests anys, més d’una trentena de grups diferents han pres part en aquesta festa de la percussió.

La sisena edició de la Bategada té el patrocini de diferents col·laboradors locals com Cal Xavi, Solans Música, La Taverna dels Predicadors, El Sielu, La Drogueria, 2 de Piques, Brunea Flors, Cosmètica NaturalTarannà, Dolç i sec, MDR Música i El Garitu.