El catedràtic de Nutrició i Bromatologia i professor emèrit de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona Abel Mariné i la periodista Imma Amadeo publiquen una obra enciclopèdica que planteja les bases del que ha de ser qualsevol dieta «assenyada».

Aprendre a menjar bé

Després d’anys d’investigació acadèmica, Mariné fa una defensa tant dels aliments de proximitat com de l’hàbit de seure a taula. I lamenta que la moda faci que hi hagi persones que prefereixin menjar «coses raretes i que vinguin de lluny», com la quinoa, en lloc d’altres productes de proximitat amb les mateixes característiques nutricionals, com les mongetes. Per a Mariné, la clau en una dieta és la «diversitat» i «l’equilibri», i no menjar «molt d’una cosa i res d’una altra».

Aprendre a menjar bé

El volum consta de dos blocs. Un primer amb els aspectes més generals del bon menjar, amb les bases de la composició d’aliments i els fonaments de la nutrició, i un segon bloc, el més extens, que desplega tots els grups d’aliments segons descripció, composició, valor nutritiu, formes de presentació i consells de consum i conservació. Al final de cada grup d’aliments hi ha preguntes i respostes reals fetes a Mariné al llarg d’anys d’investigació acadèmica i col·laboracions en mitjans de comunicació.

Aprendre a menjar bé

Aprendre a menjar bé

Aprendre a menjar bé

Aprendre a menjar bé

Aprendre a menjar bé

Aprendre a menjar bé