El Primavera Sound ha desgranat aquest dimarts els caps de cartell que conformaran l'edició 2023, que per primera vegada arribarà a Madrid. Els dos festivals compartiran els més de 200 artistes –amb un format paritari- durant dos caps de setmana consecutius. Entre els grans noms, hi ha els de Rosalía, Måneskin, Kendrick Lamar, Blur, Halsey, FKA twigs, St. Vincent, The Moldy Peaches, Calvin Harris, Le Tigre o Depeche Mode. Pet Shop Boys seran els encarregats d'obrir el foc de la jornada inaugural gratuïta al recinte del Fòrum el 31 de maig i el ja tradicional 'Brunch-In' tancarà el festival. Sota el lema 'I'll be your mirror', el certamen aterrarà al Parc del Fòrum de l'1 al 3 de juny i a la Ciutat del Rock d'Arganda del Rey del 8 al 10 de juny.

També ressonarà al recinte barceloní el hardcore de Turnstile, el rap de Baby Keem o el groove de NxWorries (la unió d'Anderson .Paak i Knxwledge), a més de John Cale i Laurie Anderson, Yves Tumor, Julia Holter i Jockstrap. Måneskin, Perfume, My Morning Jacket, Gabriels, Channel Tres i Daphni, Arlo Parks, Cavetown, Swans, Death Grips, Darkside i Beth Orton s'afegeixen al cartell.

Altres noms del Primavera Sound són Bad Religion, OFF!, Come i Built to Spill, PinkPantheress i Flowerovlove, a més de Red Velvet, Rema, Tokischa i Christine and the Queens. Un any més, torna al festival Shellac, que acompanyarà artistes com Fred again, Pusha T, Sparks, Caroline Polachek, Julian Casablancas al capdavant de The Voidz, Kelela, Four Tet, Los Bleachers del polifacètic Jack Antonoff, Japanese Breakfast i Sudan Archives.

Un cartell pràcticament idèntic

D'aquesta manera, el Primavera Sound configura dos cartells pràcticament idèntics en les tres jornades principals, però amb algunes diferències amb alguns artistes. Així, al Parc del Fòrum es podrà veure Ghost, l'actuació d'Israel Fernández i Diego del Morao, Arthur Verocai, The War On Drugs (que a Madrid encapçalarà el Primavera a la Ciutat) i Holly Humberstone, mentre que per la Ciudad del Rock hi haurà The Mars Volta, Bad Gyal, Georgia i Crack Cloud.

Tant Barcelona com Madrid, però, viuran una extensió de la programació en el circuit de sales. Així, pel Primavera a la Ciutat –que s'ampliarà l'any que ve tant en espais com en durada del 19 al 31 de maig i el 4 de juny- hi actuaran Loyle Carner, black midi, The Comet is Coming, Black Country, New Road, The Chills, Cloud Nothings, Gilla Band, PUP o Blondshell, entre altres, a sales com l'Apolo i La (2) d'Apolo, Razzmatazz 1 i Razzmatazz 2 i el Paral·lel 62. A més, també destaquen artistes com Arab Strap, Melody’s Echo Chamber, Jockstrap, Molchat Doma o Enumclaw.

Entrades a la venda l'1 de desembre

Les entrades per al festival es posaran a la venda l'1 de desembre. Els abonaments per als tres dies costaran 325 euros, mentre que les entrades de dia tenen un preu de 125 euros. Per a l'abonament doble (Primavera Sound Barcelona i Primavera Sound Madrid) el cost ascendeix fins als 520 euros.