Mor als 90 anys l'actor de teatre, cinema, televisió i doblatge Joan Vallès

Va ser fundador i vicepresident de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya

Joan Vallès

Joan Vallès / @AADPC

ACN

L'actor de teatre, cinema, televisió i doblatge Joan Vallès ha mort aquest dimecres als 90 anys, segons ha anunciat l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC). En una piulada a Twitter, l'entitat ha lamentat la pèrdua de Vallès, que en va ser membre fundador i el primer vicepresident. Vallès es va formar a l'Escola Adrià Gual i va participar en obres com 'Tartan dels Micos contra l'estreta de l'Ensanche' (1976), 'Pigmalió' (1981) o 'L'Hostal de la Glòria' (1992).

L'última obra on va participar va ser 'L'honor és nostre, Sr. Espriu!', dirigida per Jordi Dodero i Ernest Serrahima l'any 2013. En televisió, el seu paper més rellevant va ser el d'Alfons a la sèrie 'El cor de la ciutat', del 2002 al 2005.

A l'AADPC, Vallès va ser vocal de la Comissió Gestora provisional de la primera Assemblea que es va celebrar el 30 de maig del 1981 i una setmana més tard va ser nomenat vicepresident de la primera Junta executiva de l'entitat. Posteriorment, va col·laborar amb altres juntes, com a secretari de finances i com a conseller.