Coldplay il·lumina Barcelona en el primer dels quatre assalts a l'Estadi Olímpic

La banda converteix el concert en un espectacle visual repartint entre el públic milers de polseres amb llums de colors

ACN

 Un inici amb la celebrada 'Higher power' amb confeti, globus, foc i una sincronia de polseres amb llum de tots colors feia presagiar una nit històrica per als fans de Coldplay que van poder comprar entrades per al primer dels quatre concerts a Barcelona. L'actuació d’aquest dimecres a l'Estadi Olímpic ha estat un espectacle musical, però també visual. 'Music of the Spheres World Tour', que busca ser la gira més sostenible del quartet amb una reducció a la meitat de la petjada de carboni, no ha escatimat a l'hora de configurar un xou a l'alçada de les expectatives. El públic ha pogut sentir alguns dels grans 'hits' que han confirmat Coldplay com el grup amb més poder de convocatòria del moment, com 'Viva la vida', 'Clocks' o 'The scientist'.

"Farem el millor xou de la nostra vida", ha assegurat en començar el líder de la banda, Chris Martin, i ha recordat Tina Turner, de qui s'ha conegut la mort poc abans del concert. En un discurs que ha simultaniejat el castellà i l'anglès -i un 'Bona nit' en català-, Coldplay ha enfilat el llavors gruix del repertori de la nit, que ha fet ressonar en un estadi ple a vessar 'Adventure of a lifetime', 'Paradise' i 'The scientist'.

El 'Viva la vida' -l'himne de Coldplay a Barcelona derivat de l'era Guardiola al Barça- amb tot el quartet tocant des del centre de la pista sota la llum dels milers de leds han marcat un punt d'inflexió en l'actuació. L'estadi s'ha convertit llavors en una pista de ball pel que han ressonat èxits com 'Infinity sign', 'My universe' i 'Hymn for the weekend'.

El repertori ha inclòs 'Fly on', moment en què Chris Martin ha fet pujar una noia del públic. El 'frontman' ha fet palès durant tot el concert la seva vessant més reivindicativa, mostrant una bandera LGTBI i una samarreta amb el lema 'Tothom és un alien en algun lloc'. 'Yellow' ha omplert la pista d'un mar de polseres grogues i un 'Sky full of stars' que acabat amb petards que ha conduït l'actuació fins al primer bis.

Aparició sorpresa dels Gipsy Kings

Amb la veu de Louise Armstrong de fons i des d'un tercer espai a l'estadi acompanyats dels Gipsy Kings, el grup ha fet el seu particular homenatge a Tina Turner, versionant 'Rolling on the river'. Un 'Bamboléo' i 'Volaré' han reconvertit temporalment el recinte en un tablao flamenco.

Coldplay ha recuperat després la tessitura que els és més pròpia, assaltant 'Fix you' i 'Biutyful' per tancar el concert de prop de dues hores i acomiadar-se del públic fins aquest dijous, el segon dels quatre assalts a la capital catalana, en l'única parada que faran a l'Estat.