Icona de les lletres nord-americanes

Mor el novel·lista Corman McCarthy, autor de ‘La carretera’

Corman McCarthy en una imatge d'arxiu

Corman McCarthy en una imatge d'arxiu

Elena Hevia

El novel·lista Cormac McCarthy, un dels grans autors contemporanis nord-americans, ha mort aquest dimarts als 89 anys, de causes naturals, segons ha anunciat el seu editor i el seu col·lega Stephen King.

McCarthy, nascut Charles en una família de classe mitjana catòlica a Rhode Island (EUA) el 1933, va guanyar el premi Pulitzer el 2006 per ‘La carretera’, una història portada després al cine amb Viggo Mortersen, i el premi nacional del llibre nord-americà per ‘Tots aquells cavalls’ (1992). La seva obra ha sigut portada a la pantalla gran també amb èxit a ‘No es país para viejos’, dels germans Cohen, amb Javier Bardem i Tommy Lee Jones.

Va cursar estudis d’humanitats a la Universitat de Tennessee durant el període 1951-1952, tot i que no es va graduar. Va entrar a l’Exèrcit el 1953 com a pilot però ho va deixar per dedicar-se a la literatura, cosa que el portaria a conèixer la pobresa i una vida nòmada amb diversos domicilis i altres tants matrimonis.

 «Cormac McCarthy, potser el millor novel·lista nord-americà del meu temps, ha mort als 89 anys. Estava ple d’experiència i va crear una obra excel·lent. Lamento la seva mort», ha escrit King a les xarxes socials.