Segueix-nos a les xarxes socials:

Doble premi per al Cercle literari de Baker Street de l'institut Lacetània

L'alumna Carla Muñoz, de segon d'ESO, va guanyar el premi a la millor crítica literària i el projecte del Cercle, per promoure la lectura, a la millor tasca de mediació literària a la gala d'Atrapallibres i Protagonista Jove

Doble premi per al Cercle literari de Baker Street de l'institut Lacetània

Una alumna del Cercle literari de Baker Street de l'institut Lacetània de Manresa va ser guardonada a la gala dels premis Atrapallibres i Protagonista Jove, que es va fer el passat 14 de juny al teatre Kursaal. Carla Muñoz, de segon d'ESO, es va endur el premi a la millor crítica literària amb el seu escrit sobre El noi del diari. D'altra banda, el propi projecte del Cercle literari de Baker Street, creat i coordinat per la bibliotecària de l'institut, Sarai Ruiz, i la professora de literatura, Montserrat Serra, va obtenir el guardó a la millor tasca de mediació literària en la categoria de Protagonista Jove.

 El Premi Atrapallibres i Protagonista Jove és el certamen literari de Catalunya en el qual els joves són el jurat que decideix quines són les millors obres de la literatura infantil i juvenil publicades en català l'any anterior. Enguany hi han participat prop d'11.000 infants i joves.

 

Un projecte per promoure el plaer de la lectura

El Cercle literari de Baker Street és un projecte que s'ha posat en marxa aquest curs a l'institut Lacetània amb l'objectiu de promoure el plaer de la lectura entre l'alumnat del centre. S'adreça a totes aquelles persones que estimen la literatura, gaudeixen de la lectura i no conceben el paradís sense una bona biblioteca. I va més enllà d'un simple club de lectura, ja que pretén donar visibilitat i prestigiar el gust per la literatura, la descoberta de nous horitzons literaris i fomentar l'hàbit lector i cultural, de la mà de les dues mediadores literàries i responsables de les diferents activitats que s'hi porten a terme.

 L'alumnat participant ha desenvolupat un enfocament crític sobre obres literàries i culturals a través de trobades de conversa literària a la biblioteca de l'institut i debats virtuals al blog del Cercle, pensats i coordinats acuradament amb l'objectiu que no només es llegeixi sinó que també es vagi obrint la porta a la crítica literària: els joves analitzen l'obra comentada des de la calma i la presa de consciència que un llibre és quelcom més que una història escrita.  A més, en el marc del Protagonista Jove, s'ha assistit a trobades amb autors i editors i de cara al curs vinent està previst fer activitats  d'escriptura creativa, tallers, itineraris i constel·lacions literàries i cinefòrums.

Prem per veure més contingut per a tu