El TIFA es consolida com a exemple de la simbiosi entre cultura i natura

La segona edició del festival confirma l’arrelament d’aquest amb Borredà i amb els seus veïns

Arnau Valverde

Arnau Valverde

La segona edició del Festival de Teatre i Família (TIFA) de Borredà va finalitzar ahir amb l’objectiu de consolidar el festival com un exemple de la relació entre la cultura i la natura així com en la implicació de veïns tant en la participació activa com a nivell d’assistència. 

«Volíem tenir una continuïtat amb la primera edició i mantenir l’esperit de tranquil·litat, de calma, de família, de combinar la cultura amb la natura i fer també formació. I pensem que s’ha aconseguit», explicava ahir Víctor Borràs, un dels coordinadors del festival juntament amb Maria Hervàs, que formen part de la companyia organitzadora del festival, Teatre Nu. Sobre la implicació de la gent del poble en el festival, Borràs va assegurar que «és molt important que la gent que hi participa se’l senti seu, i penso que això s’ha aconseguit». 

L’edició d’enguany no presentava molts canvis respecte a la primera, però sí que l’organització va optar per incrementar el nombre de tallers després que es veiés que tenien una gran demanda per part del públic. A nivell d’actuacions, destaca l’espectacle de dansa a càrrec de la companyia cubana The Concept. «És una companyia d’un gran nivell, que a Cuba tenia un estatus molt alt i que ara estan començant a fer els primers passos a Europa, aquí a Catalunya», va explicar Borràs. 

Una altra de les novetats, que en aquest cas comptava amb la participació de gent vinculada directament amb el poble, va ser el Borredanarra que es va fer divendres a la tarda. Aquest espectacle consistia en narracions d’història explicades per dues narradores i una ballarina vinculades al poble que es duien a terme en diferents punts de la vila. 

La jornada matinal d’ahir va estar protagonitzada pel mercat de la fusta, que enguany va ser més gran que en la primera edició. «M’agrada molt fer servir les eines d’abans i la fusta del país. La gent gran i els més petits són els més curiosos», explicava Climent Puig, de Fustes del Bosc, un berguedà que es dedica a fer peces artesanals de fusta i que participava en el mercat per primera vegada. També ho feia l’anoienc Jordi Navarro, que va posar en valor el fet de poder mostrar l’ofici del torner de fusta, que malauradament s’ha anat perdent amb els anys.

Subscriu-te per seguir llegint