Així és ‘El jefe’, la incursió de la Shakira més social en els ritmes mexicans

 La cantant mostra la seva faceta més reivindicativa i s’endinsa en el gènere conegut com a ‘regional mexicà

Shakira al videoclip d'‘El jefe’

Shakira al videoclip d'‘El jefe’ / YouTube

Redacció

Shakira ho ha tornat a fer. La cantant colombiana ha llançat aquest dijous a la matinada el senzill ‘El jefe’, en el qual mostra la seva faceta més social i reivindicativa i s’endinsa en el gènere conegut com a ‘regional mexicà’, amb el qual ja han experimentat, per exemple, Bad Bunny i Maluma.

Les imatges del videoclip arrenquen amb una imponent Shakira vestida de vermell i muntada a cavall i donen pas a una altra imatge de la cantant de Barranquilla, amb un ‘look’ més relaxat, una faldilla i un barret característic del nord de Mèxic.

Per a aquesta cançó, l’ex de Piqué s’ha associat amb el grup nord-americà Fuerza Regida.

Entre altres temes, l’artista colombiana se centra a ‘El jefe’ en el drama de la immigració de llatinoamericans que intenten travessar la frontera amb els Estats Units. En una de les imatges es veu la xarxa de trens que transporten migrants sud-americans.

El clip, que ha acumulat centenars de milers de reproduccions en pocs minuts, també tracta la vida de milions de llatins als EUA«‘7:30 ha sonado la alarma, tienes ganas de estar en la cama, pero no se puede, llevo a los niños a las 9:00. El mismo café, la misma cocina [...] La misma rutina, otro día de mi3rd@, otro día en la oficina’».