Regió7 lliurarà els seus premis anuals en un acte al Kursaal el 17 d’octubre

Els guardons del diari reconeixeran un cop més els mèrits de persones i empreses de la Catalunya central que han destacat en els seus àmbits

L’acte se celebrarà a les 7 de la tarda i és obert al públic, però només amb entrada prèvia

El president Aragonès va entregar el guardó Ciència i Tecnologia de l'any passat a Núria López-Bigas

El president Aragonès va entregar el guardó Ciència i Tecnologia de l'any passat a Núria López-Bigas / RUBEN MORENO

Redacció

Regió7 lliurarà el dimarts dia 17 d’octubre a les 7 de la tarda els seus premis anuals, en un acte que se celebrarà a la Sala Gran del teatre Kursaal de Manresa i que aplegarà una àmplia representació de la societat civil i política de la Catalunya central, encapçalada per un membre del Govern de la Generalitat. L’entrada és lliure i gratuïta, però cal obtenir la localitat prèviament.

Serà la 23a vegada que el diari distingirà persones i organitzacions de les nostres comarques que han destacat en els seus àmbits. Es lliuren reconeixements en la categoria Ambaixador (per a persones que han projectat la seva excel·lència fora del nostre territori), Ciència i Tecnologia, Actius Socials, Empresa, Esports, i Comunicació.

El nou consell assessor i jurat dels premis Regió7: A dalt: Gonçal Mazcuñán, Josep Maria Descals, Eva Sánchez, Àngels Serentill, Xavier Gual, Glòria Domínguez, Rosa Serra, Montse Alsina i Joan Serra. A la fila de sota, Ruth Guerrero, Marc Marcè, Fèlix Noguera i Maneu Fernández. No va estar present a la foto, però sí a la deliberació, Valentí Martínez. No hi va poder assistir Carme Botifoll. Van debatre i votar una tria de candidats per a cada premi proposada pels responsables de la redacció del diari.

El nou consell assessor i jurat dels premis Regió7: A dalt: Gonçal Mazcuñán, Josep Maria Descals, Eva Sánchez, Àngels Serentill, Xavier Gual, Glòria Domínguez, Rosa Serra, Montse Alsina i Joan Serra. A la fila de sota, Ruth Guerrero, Marc Marcè, Fèlix Noguera i Maneu Fernández. No va estar present a la foto, però sí a la deliberació, Valentí Martínez. No hi va poder assistir Carme Botifoll. Van debatre i votar una tria de candidats per a cada premi proposada pels responsables de la redacció del diari. / La Pineda

L’acte, que inclou unes pinzellades d’entreteniment i un piscolabis final que se serveix al pati del teatre, s’avança enguany a les 7 del vespre. Les persones que no hagin estat convidades expressament poden assistir-hi obtenint la seva entrada accedint a la web del Kursaal i clicant a l’espai de compra d’entrades i, dins d’aquest, a l’apartat «altres actes». Es pot elegir la localitat i descarregar l’entrada de forma gratuïta. La url per accedir-hi directament és https://kursaal.koobin.cat/premisregio7-2023.

El veredicte dels premis serà publicat la setmana que ve.

Els guanyadors han estat decidits pel Consell Assessor del diari, que enguany ha estat renovat en haver vençut el mandat de l’anterior, que ho va ser durant un període prorrogat a causa de la covid. Els membres són Gonçal Mazcuñán, exdirector de Regió7; Josep Maria Descals, advocat; Xavier Gual, periodista i empresari; Eva Sánchez, directora del Grup Horitzó del Berguedà; Àngels Serentill, presidenta de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya; Glòria Domínguez, directora de l’Agència de Desenvolupament de Solsona i Cardona; Rosa Serra, presidenta de l’Àmbit de Recerques del Berguedà; Montse Alsina, presidenta de la Societat Catalana de Matemàtiques; Joan Serra, subdirector general de continguts de Prensa Ibérica a Catalunya i Balears; Ruth Guerrero, exregidora i presidenta del Centre d’Esports Manresa; Valentí Martínez, exdirector general de la FUB i ara professor del centre; Carme Botifoll, exdirectora general d’Acció i ara consellera de Caixa d’Enginyers; Fèlix Noguera, director general de Prensa Ibérica a Catalunya i Balears; Maneu Fernández, gerent de Regió7, i Marc Marcè, director de Regió7. 

Els premis tenen el suport de CaixaBank, ICL, Ajuntament de Manresa i Sarauto Grup d'Automoció.

Tendències, el premi per a les promeses de la cultura

Una de les distincions que lliura el diari té un caràcter especial i un jurat propi. És el premi Tendències, que assenyala una persona o un grup que estigui despuntant de manera prometedora en els camps de la cultura i els espectacles. El diari vol, amb aquesta distinció, donar una empenta als nous creadors. Els responsables de proposar i triar els guardonats han estat renovats enguany, amb un jurat compost per Susana Paz, cap de Cultures de Regió7; Joan Morros, del Galliner; Joan Cayuela, cofundador de Stroika; Roser Oduber, directora del centre d’art contemporani CACiS; Jordi Estrada, filòleg i escriptor, i Marc Marcè, director de Regió7. Com la resta dels premis, el seu veredicte serà publicat la setmana que ve i el guardó serà lliurat el dia 17 d’octubre al Kursaal. 

El jurat del premi Tendències: Jordi Estrada, Joan Cayuela, Susana Paz, Marc Marcè, Joan Morros i Roser Oduber

El jurat del premi Tendències: Jordi Estrada, Joan Cayuela, Susana Paz, Marc Marcè, Joan Morros i Roser Oduber / Andrea Izquierdo