Mor la cantautora catalana Remei Margarit

L’escriptora va ser una de les fundadores del grup musical ‘Els Setze Jutges’ i també pionera de la Nova Cançó

La cantautora catalana Remei Margarit i Tayà en una imatge d'arxiu

La cantautora catalana Remei Margarit i Tayà en una imatge d'arxiu / Enderrock

ACN

La cantautora catalana Remei Margarit i Tayà ha mort aquest dijous als 87 anys, segons ha avançat la revista Enderrock. L'escriptora, psicòloga i professora, nascuda el 25 de desembre del 1935 a Sitges, va ser una de les grans veus de la cultura catalana dels anys seixanta. Pionera de la Nova Cançó, Margarit va formar part del nucli fundacional dels 'Setze Jutges', juntament amb Miquel Porter i Josep Maria Espinàs. I també va enregistrar dos àlbums propis: 'Canta les seves cançons', el 1962 i 'La Violinista', el 1964. Així mateix, es va desenvolupar en l'àmbit de la literatura i va escriure poesia, narrativa, assaig i articles a la premsa.

En l'àmbit de la narrativa, Margarit va publicar 'Estimat John', (1992), 'El viatge' (1999), 'Aquells temps, aquells amors' (2001) i 'La Confidència' (2006). També va escriure, el 1988, el poemari 'De la soledat i el desig'.

Així, per la seva contribució a la cultura catalana com a component dels Setze Jutges, va rebre la Medalla d'Honor del Parlament el 2007.