Carles Cases convida el públic del Kursaal a recórrer el món a través de la música

El compositor sallentí estrena el seu darrer treball, "París-Casablanca-New York", un recorregut musical inspirat en els països que ha visitat

Laura Serrat

Laura Serrat

El compositor sallentí Carles Cases ha convidat aquesta tarda els espectadors del teatre Kursaal, que pràcticament han omplert la sala gran, a fer un viatge pel món a través de la música. Sota l'atenta mirada del públic, Cases ha repassat les cançons que formen el seu darrer treball, titulat París-Casablanca-New York, que proposa un itinerari musical per tres continents, aturant-se en aquelles ciutats que més han influenciat el compositor.

"En cada peça busco l'essència dels llocs que més m'han inspirat", explicava Cases entre cançó i cançó, mentre deixava lliscar els dits per les tecles del piano amb què ha seduït els assistents. Per al músic, avui era un dia important, la presentació d'un disc ple d'emocions i sensacions dels seus viatges en format quartet (ell al piano, Alberto Reguera al violí i la viola; Sveta Trushka al violoncel i Manel Fortià al contrabaix). Tot plegat en el marc del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, Clam, que aquest dilluns reconeixerà Cases amb un premi d'Honor en un acte en què també es projectarà el documental Els Intocables de Carles Cases, de Matías Boero Lutz, que relata la trajectòria del compositor bagenc.