Vilagrà destaca el paper cohesionador que exerceix la premsa de proximitat

La consellera de Presidència va cloure l’acte de lliurament dels premis Regió7 i va remarcar que en un món volàtil «ens convé explicar-nos»

Laura Vilagrà va cloure l’acte de lliurament de premis | OSCAR BAYONA

Laura Vilagrà va cloure l’acte de lliurament de premis | OSCAR BAYONA / Jordi Morros. Manresa

Jordi Morros

Jordi Morros

El primer que va dir la conseller de Presidència de la Generalitat, la santpedorenca Laura Vilagrà, quan va pujar dalt l’escenari per cloure l’acte va ser que li feia respecte ser-hi. «Hi he estat en diverses ocasions entre el públic, i avui [ahir per al lector] em toca cloure’l». Va ressaltar, a més a més, que era molt a prop de casa. «Jo sóc feliç al Bages i sempre explico què té de bo. Faig punts per ser premi Ambaixadora de Regió7», va dir en to de broma.

Ja en un to més seriós va reivindicar que el govern de la Generalitat és un govern «municipalista» que és al costat dels ajuntaments i consells comarcals per ajudar a impulsar projectes i a generar oportunitats. Van afirmar que tenen molt present la Catalunya central on, segons va afirmar, s’ha incrementat un 50 % el pressupost del govern. 400 euros per habitant i any enfront els 300 de la resta de comarques.

A partir d’aquí es va referir al periodisme. El de proximitat i el que no ho és, i la seva vinculació amb el territori. Vilagrà va assegurar que en un món «volàtil, fràgil i canviant», «ens convé explicar-nos, i Regió7 ho fa des del coneixement i l’empatia». També va afirmar que la gent necessita sentir-se d’algun lloc, i la premsa de proximitat «cohesiona i crea comunitat». Va destacar que entre tots i també Regió7, «hem creat la marca Catalunya central. I en català, que no és menor». Així mateix va remarcar el compromís del diari amb el territori «com ho demostra aquest acte».

Es va referir, igualment, als premiats. De Roqueta Origen va dir que són ambaixadors de la terra. Va afirmar que el Bages té un passat menestral, una «figura amb caràcter. Si hi ha arrels hi ha futur, i aquí hi ha arrels». Del Centre de Tecnologia Forestal va assegurar que és la «joia de la corona» del Solsonès, i que Pep Guardiola i Manel Estiarte són «un luxe» pel país. «Els que som de Santpedor sabem el motiu de l’èxit de Guardiola: valors familiars, treballar més que ningú i compromís».

La consellera va acaba dient que els premiats «són la punta de llança de la Catalunya resilient, sostenible, rica i plena, orgullosa de la seva llengua, gent i valors».