'Su voz', nova cançó de Susu per a restaurar les ànimes trencades

La cantautora presenta el seu últim videoclip, un relat musical que al·ludeix, sense perdre l'esperança, el patiment de molts nens i nenes que sofreixen assetjament

Susu, a Moratalla (Múrcia)

Susu, a Moratalla (Múrcia) / J. NAVARRO /J. KORAKAKI

A. Rubiera

'Su voz' és el nou treball musical de la compositora i cantant originària de Sant Sebastià i barcelonina d'adopció, Susu. Una cançó i un videoclip que ja es poden gaudir a través del canal de YouTube 'Susu Moll', on l'artista ha deixat constància de nou del seu profund amor per la música amb lletra, amb missatge i, a més, amb esperança.

"Que el soroll del món no ensordeixi els nostres somnis", apunta Susu, Susana Moll, com a invitació a deixar-se bressolar per una cançó i un vídeo que van néixer dedicats "a tots els nens i nenes que sofreixen de bullying o maltractament, perquè passi el que passi mai tirin la tovallola i segueixin endavant. Sempre es pot recuperar la veu pròpia. És només qüestió de temps», escriu la intèrpret en els crèdits explicatius del seu últim projecte artístic, que compta amb la producció de Jordi Navarro i Gorka Dresbach, i amb la realització de vídeo de Jordi Navarro i de Jessica Korakaki.

Aquest vídeo, gravat a Moratalla (Múrcia), acompanya la cançó amb la qual Susu enfronta amb dolçor i assossec "tot el soroll que ens envolta, que és molt. Soc professora de ioga, a més de compositora i cantant, i a través de la música pop-rock, de cantautor o indie, com cadascun la consideri, sempre he intentat buscar registres molt relaxants. Sento que tot està massa ple de molta violència, agressivitat, radicalitat... fins i tot en la música. Només haig de veure el que escolten els meus fills adolescents. I crec que enfront de tot això em surt encara més situar-me en el contrari", compte. Igual que li surt contrarestar amb les seves lletres, poètiques, armades amb cura i amb molt de missatge, uns temps musicals que també en això van per altres rumbs.

"Per a mi és una cosa fonamental fer lletres que s'entenguin i que comuniquin. Ara que tot està ple de ‘bebitos’ i ‘papitos’ jo aposto per les frases ben construïdes, que diguin una cosa bonica i que s'entenguin. Potser jo soc de l'antiga escola, o no. En la música l'harmonia és important, però ho és tant la lletra, el missatge i el que transmet", sosté.

En aquest cas 'Su voz' és una història que al·ludeix a "aquell instant de foscor", que va poder ser un o molts, d'una nena que "no sé com va perdre la seva veu. / Aquella nena només esperava / ser compresa ser acceptada". Estrofes amb les quals Susu al·ludeix a un sofriment que no li és aliè.

"Jo ho vaig viure quan era joveneta. Vaig passar per dos col·legis i vaig sentir en mi mateixa moltes d'aquestes coses que ara els poden estar passant a altres nens. Amb la diferència que era una època en la qual no es parlava d'això i fins podia ser normal que et peguessin en el col·legi, on imperava gairebé la llei de la jungla", relata.