Les dues candidates que aspiren a representar Espanya a Eurovisió 2024 amb el català

Un total de 16 cançons competeixen per anar al certamen europeu

El tema escollit es decidirà a la gala final del Benidorm Fest el 3 de febrer

Els 16 candidats a representar Espanya a Eurovisió 2024

Els 16 candidats a representar Espanya a Eurovisió 2024 / Benidorm Fest

Alba Diaz

Ja s'han fet públiques les 16 cançons candidates a representar a Espanya a Eurovisió 2024. I entre totes elles, hi ha dues propostes que, de resultar una d'elles guanyadores del Benidorm Fest (la preselecció d'Espanya per a Eurovisió), podrien portar per primera vegada el català al festival europeu. Es tracta de 'El temps' de Roger Padrós i 'Here to stay' de Sofia Coll.

Mentre que el tema de Padrós està escrit íntegrament en català, la cançó de Coll només dedica uns versos a la seva llengua materna. "Perdoneu que no he parlat català i de casa no s'ha de renunciar. Em saluden quan passo pel carrer, no m'atavalo dic cheese passi-ho bé" diu el fragment en català de la cançó, que també barreja castellà i anglès.

Des de la seva publicació, la cançó de l'exconcursant de la segona edició d'Eufòria de TV3 s'ha posicionat com una de les preferides dels eurofans per guanyar el Benidorm Fest. El videoclip del tema a YouTube ja acumula 83 mil visualitzacions, per darrere de Brillos platinos (162 mil), Zorra (106 mil), les altres dues candidatures preferides a guanyar la preselecció.

Les 16 candidatures

Els participants d'enguany són Almácor, Angy Fernández, Dellacruz, Jorge González, Lérica, Mantra, María Peláe, MARLENA, Miss Caffeina, Nebulossa, Noan, Quique Niza, Roger Padrós, Sofia Coll, st. Pedro i Yoly Saa.

El tema seleccionat per representar Espanya al certamen europeu es coneixerà el pròxim 3 de febrer a la gala final del Benidorm Fest.