Les 24 noves sèries per no perdre’s el 2024: De «The Penguin» a «Star Wars: La acólita»

El preocupant concepte de sequera no s’estén, de moment, a l’univers de la ficció televisiva, on un cop d’ull aeri a les novetats confirmades per l’any que acaba de començar convida menys al desassossec que a un estrès de caire positiu

Imatge promocional de la " Reina Roja"

Imatge promocional de la " Reina Roja"

Juan Manuel Freire

Ha estat difícil quedar-se només amb vint-i-quatre novetats, i així de passada fer la rima amb l’any que comencem. A més, als títols seleccionats caldria sumar retorns tan sonats com els de Los Bridgerton, La Casa del Dragón, La amiga estupenda, The Bear, La Ruta, Tokyo vice o, amb sort, fenòmens de la mida de El juego del calamar i Stranger things.

1-"The curse"

(SkyShowtime, 5 de gener)

Per fi arriba a Espanya la col·laboració entre Nathan Fielder (el geni de Los ensayos), els germans Safdie (directors de Diamantes en bruto) i la cada vegada més lliure Emma Stone: una sàtira fosca dels programes de reformes , entre altres mil coses.

2-"Echo"

(Disney Plus +, 10 de gener)

El títol inaugural de Marvel Spotlight, nou segell més centrat en personatges que en efectes visuals desbocats, se centra en el camí de venjança i empoderament de l’antiheroïna sorda i amb cama protètica que vam veure abans a Ojo de Halcón.

3-"True detective: Night country

(HBO i Movistar +, 15 de gener)

Encara que arribi amb la marca True detective, és gairebé una nova sèrie: compta amb una altra creadora (Issa Lopez), nou productor (Barry Jenkins) o, és clar, nova parella de polis (la gran Jodie Foster i Kali Reis).

4-"Cristóbal i Balenciaga"

(Disney Plus +, 19 de gener)

Alberto San Juan dona vida a l’emblemàtic modista, símbol d’elegància i innovació, en aquesta sèrie biogràfica signada pels creadors de Loreak i Handia.

5-"Los amos del aire"

(Apple TV+, 26 de gener)

Tom Hanks i Steven Spielberg produeixen una minisèrie sobre la Segona Guerra Mundial amb l’actor Austin Butler (Elvis).

6-"Expatriadas"

(Prime Video, 26 de gener)

Després de sorprendre amb la pel·lícula The farewell, Lulu Wang segueix explorant qüestions de desarrelament en aquesta adaptació del llibre de Janice I. K. Lee sobre tres nord-americanes que creuen camins en una comunitat d’expatriats a Hong Kong.

7-"Mr. & Mrs.Smith"

(Prime Video, 2 de febrer)

Donald Glover (Atlanta) cocrea i protagonitza, al costat de Maya Erskine, aquesta revisió de l’èxit del 2005 amb Pitt i Jolie. La trama canvia força: aquests espies s’han de fer passar per matrimoni per a una mateixa missió.

8-"Onde day"

(Netflix, 8 de febrer)

Tretze anys després de la pel·lícula amb Anne Hathaway, arriba una altra adaptació del best-seller Sempre el mateix dia, de David Nicholls. El seu protagonista és Ambika Mod, emotiva revelació de Esto te va a doler.

9-"The new look"

(Apple TV, 14 de febrer)

Se’ns acudeixen formes pitjors de passar el temps que veient Juliette Binoche i Ben Mendelsohn fer de, respectivament, Coco Chanel i Christian Dior en un drama sobre moda en temps bèl·lics.

10-"Shogun"

(Disney Plus +, 27 de febrer)

Gairebé un quart de segle després de la premiada minisèrie amb Richard Chamberlain, arriba una nova adaptació de la novel·la de James Clavell sobre un mariner anglès captiu al Japó de principis del segle XVII.

11-"Reina Roja"

(Prime Video, 29 de febrer)

La primera entrega de la trilogia de Gómez-Jurado arribarà a televisió amb, com a mínim, actors de carisma: Vicky Luengo és Antonia Scott, peça principal d’un projecte policial experimental, i Hovik Keuchkerian, el policia Jon Gutiérrez, encarregat de reactivar la nostra heroïna

12-"The regime"

(HBO Max, 4 de març)

Tres anys després de Mare of Easttown, Kate Winslet torna a HBO com a protagonista i productora d’un drama satíric situat entre les quatre parets del palau d’un règim autoritari.

13-"Problema de los tres cuerpos"

(Prime Video, 29 de febrer)

D. B. Weiss i David Benioff (Joc de trons), han desenvolupat, amb Alexander Woo (True blood), aquesta adaptació de la famosa novel·la de Liu Cixin sobre el primer contacte de la humanitat amb una civilització alienígena.

14-"Los años nuevos"

(Movistar Plus +, sense data)

Després d’Antidisturbios i el seu episodi d’Apagón, Rodrigo Sorogoyen (As bestas) torna a Movistar com a cocreador i codirector d’aquesta història d’una parella explicada en deu Nits de Cap d’Any, les que els observen passar dels trenta als quaranta .

15 - "Celeste"

(Movistar Plus +, sense data)

«És com Zodiac però amb l’IRPF», ha dit enginyosament Diego San José (coguionista habitual de Borja Cobeaga) sobre aquest thriller sobre una heroïna gens comuna: una inspectora d’Hisenda de seixanta anys sense cap do especial.

16- "Las largas sombras"

(Disney Plus +, sense data)

Clara Roquet, directora de l’aplaudida Libertad, explica una història de sororitat i secrets amb ajuda d’un equip i repartiment (Elena Anaya, Belén Cuesta, Irene Escolar i Marta Etura) eminentment femenins.

17- "Mano de hierro"

(Netflix, sense data)

Aquest thriller té com a paisatge el port marítim de Barcelona, on, segons la sinopsi oficial, mercaderies procedents de tot el món poden ocultar, en un sol any, més de 30.000 kg de cocaïna. Crea i dirigeix Lluís Quílez (Bajocero).

18 - "Mariliendre"

(AtresPlayer, sense data)

Després de La Mesías, el prospecte d’una sèrie musical produïda pels Javis convida a la intriga i fins i tot l’entusiasme. Javier Ferreiro (guionista de Vestida de azul) explica la decadència i potser el retorn d’una diva de la vida nocturna gai vinguda a menys.

19 - Mary & George

(SkyShowtime, sense data)

Julianne Moore com l’arribista del segle XVII Mary Villiers, que va manipular el seu fill fill George per seduir el rei Jacobo I d’Anglaterra. Cal dir alguna cosa més?

20 - "Operación Barrio Inglés"

(RTVE Play, sense data)

Dos noms conviden a fer cas d’aquesta sèrie d’espionatge ambientada a Huelva durant els primers dies de la Segona Guerra Mundial: Aria Bedmar (Hermana muerte), el protagonista, i David Trueba, codirector.

21 - "The Penguin"

(HBO Max, sense data)

Colin Farrell interpreta el famós cap mafiós El Pingüí, com ja va fer en unes quantes escenes de The Batman. L’hipnòtic malvat aprofita el buit de poder deixat per la mort de Carmine Falcone (John Turturro) per erigir-se en líder criminal de Gotham.

22- "Querer"

(Movistar Plus +, sense data)

La directora de la pel·lícula Cinco lobitos, Alauda Ruiz de Azúa, presenta la seva primera sèrie, la història en quatre capítols d’una dona que abandona el domicili conjugal i denuncia el seu marit per violació continuada.

23 - "El simpatizante"

(HBO Max, sense data)

Park Chan-wook (director d’Oldboy) adapta la novel·la que va valer el Pulitzer a Viet Thanh Nguyen, alhora thriller d’espionatge i sàtira del cinema sobre la guerra del Vietnam fet a Hollywood.

24 - "Star wars: la acólita"

(Disney Plus +, sense data)

La proposta més prometedora de l’univers Star Wars per a aquest any, segona temporada d’Andor a part, és aquest thriller de misteri situat a l’era de l’Alta República, un segle abans de l’època Skywalker. El seu showrunner, Leslye Headland, la defineix com una cruïlla entre Kill Bill i Frozen.