Vicky Peña, Gemma Cuervo, Itziar Castro o Estopa, Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts 2023

El govern espanyol premia 37 personalitats o institucions entre les que també hi ha Itziar Castro a títol pòstum

El Consell de Ministres concedeix les Medalles d'Or al Mèrit en les Belles Arts 2023 a un total de 37 personalitats

El Consell de Ministres concedeix les Medalles d'Or al Mèrit en les Belles Arts 2023 a un total de 37 personalitats / arxiu

ACN

El Consell de Ministres ha aprovat concedir les Medalles d'Or al Mèrit en les Belles Arts 2023 a un total de 37 personalitats o institucions culturals. Entre les personalitats guardonades hi ha el director de cinema Albert Serra (Banyoles, 1975); el músic, compositor i director d'orquestra Antoni Ros-Marbà (L'Hospitalet de Llobregat, 1937); l'actriu Vicky Peña (Barcelona, 1954); la bibliotecària Glòria Pérez Salmerón (Barcelona, 1958); la guionista Isa Campo Vilar (Oviedo, 1975), l'actriu Gemma Cuervo (Barcelona, 1936) o Estopa format pels germans David i José Manuel Muñoz de Cornellà de Llobregat. També s'ha premiat la Fundació Victoria de los Ángeles; El Ranchito i l'actriu Itziar Castro (Barcelona, 1977), aquesta darrera a títol pòstum.

El llistat de personalitats premiades amb la Medalla d'Or al Mèrit en Belles Arts es completa amb el restaurador i mestre del vidre Carlos Muñoz, la Fundació Museo Sorolla, el director de cinema Pablo Berger, l'Obra Cultural Balear, la col·leccionista Candela Álvarez, el Museu Chillida Leku, la guionista Isabel Peña, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, la ballarina Lucía Lacarra o l'actor Luis Zahera, entre d'altres.

També a títol pòstum, a més de Castro, s'atorga un reconeixement a la periodista, locutora i presentadora María Teresa Campos; a la guionista i directora Patricia Ferreira; i a l'escriptor de literatura juvenil Miguel Ángel López.

El guardó és un reconeixement que distingeix les persones i entitats que hagin destacat en el camp de la creació artística i cultural o hagin prestat serveis notoris en el foment, desenvolupament o difusió de l'art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic.