La manresana Sara Roy, una de les protagonistes de la segona edició de l’Embotona’t Festival

El certamen familiar de música i arts escèniques se celebrarà el 8 de juny al Poble Espanyol

La manresana Sara Roy en una imatge promocional

La manresana Sara Roy en una imatge promocional / Arxiu

ACN / Redacció

L’Embotona’t Festival celebrarà la segona edició el 8 de juny al Poble Espanyol de Barcelona i comptarà amb l'actuació de la manresana Sara Roy, autora de la cançó himne del certamen. A la de l'artista bagenca s'hi afegiran les actuacions de Reggae per xics, el Mag Lari, Ambauka, La tresca i la verdesca, Xirriquiteula, Jordi Tonietti, Vivim del cuentu, Noemí Font, Colors Band i el Botó Màgic. L’Embotona’t és un festival familiar de música i arts escèniques per a tothom, creat a Barcelona i, que destaca per promoure l’accessibilitat de la cultura i per la seva diversitat a l’escenari.

És una iniciativa sorgida d’El botó màgic, la companyia de contacontes formada per persones amb discapacitat intel·lectual dels tallers ocupacionals de la Fundació Aspasim, entitat sense ànim de lucre que vetlla per les persones amb discapacitat intel·lectual greu i que s’encarrega de portar endavant aquest projecte.

L’Embotona’t Festival és un esdeveniment familiar inclusiu de música i arts escèniques, que va néixer l’any passat a Barcelona amb l’objectiu de demostrar que tothom pot gaudir de les diferents propostes culturals i artístiques, si aquestes es presenten d’una manera inclusiva. És per això que aquest festival ha estat dissenyat donant visibilitat a possibles solucions per eliminar les barreres que sovint allunyen les persones amb discapacitat del món de la cultura i les arts.

La primera edició va rebre 3.500 persones, que van gaudir d’un dia en família i van mostrar la seva solidaritat participant amb la seva presència i contribuint amb la recaptació de fons. Fons destinats a dues causes importants. La primera a obres de millora i accessibilitat al pis dels infants de La Puça, i la segona a finançar les obres d'accessibilitat a la residència Casa Tomàs, les dues tutelades per la Fundació Aspasim.