El llibre sobre la història de superació personal d’Anna Comellas es presenta aquest dijous a Sant Joan de Vilatorrada

La biblioteca de Cal Gallifa serà l'escenari (18.30 h) de l'acte que tindrà la presència de la periodista i autora Laia Bonals i la protagonista dels fets narrats

Fragment de la portada del llibre

Fragment de la portada del llibre / ARXIU

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

La biblioteca de cal Gallifa, de Sant Joan de Vilatorrada, acollirà aquest dijous a la tarda (18.30 h) la presentació del llibre 4 abraçades i 1 tros de paper: operació rescat a la cova d’Esjamundo. L’acte és obert i comptarà amb la participació de la periodista Laia Bonals, redactora d’esports d’El Periódico de Catalunya, autora del volum, i Anna Comellas Vilanova, la protagonista dels fets que narra l’obra publicada per Símbol Editors.

Anna Comellas treballa d’infermera a l’Hospital Clínic de Barcelona i viu a Sant Joan de Vilatorrada. Aficionada a la muntanya, el 15 de maig del 2022 era a la cova d’Esjamundo, al Pirineu aragonès, quan va patir un greu accident. En el llibre, a través del text de Bonals, Comellas exposa la determinació que li va ser necessària per poder sortir del mal tràngol en el qual es va veure implicada. Després d’emergir del forat tot i les lesions que va patir, Comellas va iniciar un altre camí de supervivència física i emocional que esdevé una lliçó de resiliència i una prova del coratge que a vegades cal per continuar dempeus.

4 abraçades i 1 tros de paper és una invitació a recórrer la lluita de Comellas a través d’una narració que posa el focus en l’amor per la vida que va exhibir la santjoanenca per tal de superar el mal pas. En el pròleg, l’atleta Pau Capell, un dels grans noms de les curses de muntanya en l'àmbit internacional (ha estat tres cops campió mundial d’ultratrail) i reflexiona a partir d’un cas personal sobre la importància de tenir sempre present el risc que implica sortir a gaudir de la naturalesa a la muntanya.