´The special need´ de Carlo Zoratti, un retrat apassionant sobre la història d´amistat de tres joves italians que decideixen ajudar-ne un d´ells a tenir la seva primera relació amb una noia, es podrà veure aquest dijous, a les 8 del vespre a l´espai Plana de l´Om de Manresa, dins del marc del cicle El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub.

L´Enea és protagonista principal del film, un noi de 29 anys que es fa estimar tant bon punt apareix en pantalla. Segurament perquè és una persona totalment transparent i ingènua, carinyosa i riallera. L´Enea és autista i mai ha tingut cap relació amb una noia, però compta amb el suport de l´Alex i en Carlo, director del documental. Els dos amics de l´Enea arriben a la conclusió que tothom té dret a sentir-se estimat i a tenir relacions sexuals. Per què la vida l´hauria de privar d´aquest plaer? Els tres amics un bon dia s´embarquen en un viatge que serà molt més profund del que en un principi s´imaginaven. Sense cap mena de complexos, aquest documental posa sobre la taula una questió que tothom s´ha preguntat però que mai no s´ha atrevit a parlar-ne.

La psicòloga de l´Enea en un moment determinat li pregunta per què li agradaria tenir una xicota. L´Enea li respon: "per fer-li petons". Li agraden les mateixes coses que qualsevol altre persona. Es fixa en els seus cabells, la seva pell,... Mostra una inclinació natural de l´ésser humà: el desig de mantenir un contacte íntim amb una altre persona.

Una pel·lícula que sorprèn per la seva sinceritat i pel seu plantejament innovador. Una proposta de direcció de fotografia que va més enllà del comú i una narració que ens introdueix en una dimensió més profunda dels protagonistes. La història arranca amb un Enea a qui cal resoldre-li una "necessitat especial" molt concreta. Quan acaba el viatge, tant l´espectador com els protagonistes del documental s´adonen que la necessitat de l´Enea no és tan simple ni tant especial com la que s´havien proposat satisfer en un inici. La iniciació a la vida adulta és un camí llarg, lent, emocionant i, de vegades dolorós, com el de qualsevol altra persona.

Un film intens i emotiu sobre l´amistat, l´amor i el desig sexual. Una road movie italiana, alegre, sense complexos i fresca que recull l´esperit del neorealisme i l´incorpora al documentalisme.