Tot i haver transitat habitualment per la classe mitjana del món dels cineastes, Stephen Hopkins sempre s´ha vindicat com un director solvent, capaç de dur a la pantalla films tan estimables com Los demonios de la noche i la polièdrica biografia del genial actor Peter Sellers a Llámame Peter, amb la qual va obtenir un premi Emmy. Després d´alguns anys provant sort en diverses sèries de televisió com Thorne i House of lies, Hopkins torna a la gran pantalla amb una altra icònica biografia, en aquest cas pertanyent al món de l´esport.

A banda de l´esport, però, la vida de Jesse Owen no s´entén sense la seva participació als Jocs Olímpics de Berlín de l´any 1936 i el desafiament que va significar per a Adolf Hitler i el nazisme en general. L´heroi de Berlín inicia el seu relat tot presentant-nos un jove Jesse Owens que esdevé el primer de la seva família a anar a la universitat. Allí, el seu entrenador d´atletisme, Larry Snyder, s´adonarà de seguida del gran potencial del jove atleta afroamericà, i li va suggerir participar en la competició olímpica. Les dificultats, però, no trigaran en arribar: a banda de les obligacions familiars del noi i del fet de patir en primera persona el racisme virulent d´aquells temps, als Estats Units es genera un important debat al voltant de si els seus atletes han de competir o no en uns Jocs Olímpics que tenen lloc a l´Alemanya liderada pels nazis. Serà gràcies al compromís de l´enviat nord-americà Avery Brundage que Owens participarà als Jocs Olímpics del 1936. Ell i el seu entrenador viatjaran llavors a Berlín, on el llegendari atleta saltarà a la fama en deixar el món bocabadat amb les seves espectaculars marques. Owens va guanyar quatre medalles d´or, un fet que va tirar per terra la teoria de Hitler al voltant de la supremacia de la raça ària.

Interpretada en el seu paper principal pel desconegut Stephan James (el qual va participar en un altre reivindicatiu film com era Selma), L´heroi de Berlín també té la participació de Jason Suedikis (Somos los Miller) i uns secundaris de renom com són William Hurt i Jeremy Irons.