La seva dona en la vida real va ocupar la quota espanyola en l'últim lliurament de la saga 'Piratas del Caribe', l'any 2011. Penélope Cruz va rellevar Keira Knightley a bord de la Perla Negra i va posar la dosi de caràcter femení que des de la primera pel·lícula havia estat a càrrec de la britànica.

Penélope no estarà en aquesta nova entrega, que serà la cinquena i el subtítol traduït de la qual és 'Els homes morts no expliquen contes'. Però abans de baixar del vaixell, Cruz ha cedit el testimoni al seu marit, Javier Bardem. L'actor torna a fer de dolent després de la seva genial interpretació en 'Skyfall' (Sam Mendes, 2012). Per al seu paper en l'univers de 'Piratas del Caribe' ha estat caracteritzat amb l'habitual 'look' fantasmal que ja s'ha vist en anteriors ocasions, però que no per això resulta menys esgarrifós.

'Piratas del Caribe 5' està sent dirigida per la parella de realitzadors noruecs Roenberg, combinació dels cognoms dels seus integrants, Joachim Rønning i Espen Sandberg. La parella es va estrenar en la direcció amb el western 'Bandidas', del 2006, i també van dirigir la discreta 'Kon-Tiki'.

Johnny Depp tornarà a lluir les rastes de l'esmunyedís Jack Sparrow i Orlando Bloom serà de nou el ferrer reconvertit en mariner Will Turner. Junts hauran de fer front a l'esperit errant del capità Salazar (Javier Bardem) i afrontar les dificultats que el capità Héctor Barbossa (Jeoffrey Rush) els presenti.

'Piratas del Caribe 5' porta sent produïda des del 2015 i arribarà a les pantalles espanyoles el 26 de maig del 2017.