Tenim fantasmes a casa

Disney estrena el ‘remake’ d’un film basat en una de les atraccions dels seus parcs temàtics

Una mare contracta uns experts en fenomens paranormal perquè a la seva casa hi ha fantasmes | FOTOGRAFIA PROMOCIONAL

Una mare contracta uns experts en fenomens paranormal perquè a la seva casa hi ha fantasmes | FOTOGRAFIA PROMOCIONAL

Ja fa 20 anys que Eddie Murphy va aixecar una mica el cap a taquilla (en aquell moment passava per una ratxa tirant a molt dolenta) amb La mansión encantada, una producció de Disney que adaptava una de les atraccions més populars dels seus parcs temàtics. No era res de l’altre món, però no enganyava ningú i com a producte familiar era acceptable. El mateix es pot dir de les seves recaptacions, que no van ser espectaculars però prou raonables com per considerar-se un èxit. A l’onada actual de remakes de Disney ningú s’esperava que aquest títol tingués entitat com per guanyar-se una nova versió, però ha passat.

Mansión encantada introdueix algunes variacions respecte a l’anterior pel·lícula (la més important, que el pes dramàtic recau en un personatge menys histriònic que Murphy, però també la descripció de la majoria de secundaris) però té el mateix objectiu d’atraure les audiències familiars a les sales de cinema. Vista la promoció, força discreta, queda clar que no hi deuen confiar gaire, i menys ara que totes les mirades estan posades en els astronòmics números de taquilla de Barbie. Ara bé, el problema de fons d’un remake que ningú ha demanat és que Disney insisteix a ensopegar amb la mateixa pedra i estrenar als cines un producte d’un altre temps que probablement tindria més bona acollida com a estrena exclusiva de Disney Plus.

L’argument del film va implícit en el títol, i també conté ressons de no poques comèdies de fantasmes de les darreres dècades, des de Ghostbusters fins a Casper. Els protagonistes són una dona i el seu fill, que després d’uns anys arribant molt justets a finals de mes es troben que ara tenen la possibilitat d’anar a viure a una gran mansió. Per descomptat que no s’ho rumien ni un moment, però el que no s’esperaven és que els llargs passadissos de la casa fossin la llar d’uns fantasmes i que s’hi guardi un secret molt relacionat amb el passat de la seva família. Disposada a no renunciar a la casa i a protegir el seu fill, la mare contracta un grup d’experts en temes paranormals per fer fora els espectres d’una vegada per totes. Però aviat descobreix que les coses no són tan senzilles.

Dirigida per Justin Simien, creador de la sèrie de Netflix Queridos blancos, té els seus principals al·licients en uns solvents efectes visuals i un excel·lent repartiment amb Jamie Lee Curtis, Tiffany Haddish, LaKeith Stanfield, Rosario Dawson, Jared Leto, Owen Wilson, Danny DeVito, Dan Levy i Winona Ryder.

Rosario Dawsonapareixerà aviat a la nova de «Star Wars»

Rosario Dawson ja porta uns anys demostrant el seu carisma a tot tipus de gèneres, i de fet s’ha convertit en una d’aquelles secundàries que apuja el nivell de qualsevol sèrie o pel·lícula. Aviat la seva popularitat es dispararà gràcies a «Ahsoka», la nova sèrie de l’univers «Star Wars» i té dos projectes més en marxa: una altar sèrie, «Ghosts of Ruin», protagonitzada per gamers, i el trhriller fantàstic «Speed of Light», sobre un pilot de proves que es desperta d’un coma amb poders.