Astèrix i el seu inseparable Obèlix, els herois gals més famosos del còmic, pugen a una quadriga per les vies d'Itàlia en el seu 37 àlbum, publicat avui 19 d'octubre. Aquest ja és el tercer còmic sense la signatura dels seus creadors, Uderzo i Gosciny.

La nova història d'Astèrix i Obèlix, "Astèrix a Itàlia", llançat de forma simultània en 25 països, es desenvoluparà "sobre rodes", a bord d'una quadriga amb la qual s'han d'inscriure a la cursa a la qual Juli Cèsar convida a tots els pobles del món conegut per mostrar el gran estat de les vies romanes.

Una idea que li ha agradat especialment a Uderzo, apassionat de l'automobilisme. Fins ara, les úniques incursions dels gals a Itàlia, país d'origen d'Uderzo, s'havien centrat a Roma, on van viatjar el 1964 ( "Astérix gladiador") i el 1972 ( "Els llorers del Cèsar").

Ni el gal de la gorra alat ni el seu inseparable repartidor de menhirs Obèlix posaran en aquesta ocasió els peus a la capital de l'imperi, que tornarà a representar el mal, aquest cop encarnat en un nou personatge, Coronavirus, un auriga emmascarat que competirà en les carreres amb els protagonistes.

Per crear-lo, Conrad va arribar a dibuixar fins a una desena de màscares diferents, d'entre les que va triar la que millor s'adaptava al tipus de dolent que volia per a aquesta història, un personatge fanfarró, irònic i misteriós.

Coronavirus farà tot el possible per guanyar la cursa davant de la quadriga dels gals, adornada amb el símbol del poblat, un gall, i a les regnes estarà Obèlix, amb Astèrix de copilot.