Finestres al món va rebre el premi al millor llibre il·lustrat en format paper del passat Premi Eva Toldrà d´il·lustració 2016, amb el suport de l´Cristina Serrat a l´Escola Llotja. La tradició pictòrica d´aquesta escola es deixa entreveure en l'obra.

Cada doble pàgina ens presenta, a la dreta, la imatge d´una nena o nen d´un determinat país a la finestra de casa seva. A l´esquerra, el llibre ens explica en forma de poema qui és aquesta persona, el país d'on prové i alguna característica de la seva terra en un estil més descriptiu i amb una altra tipografia i color.

La selecció de llocs és original i mostra realitats no sempre representades, com ara les de Cambodja o l´Uruguai. El text s´acompanya amb alguna petita il·lustració d´algun objecte o detall per arrodonir la informació. Aquestes petites il·lustracions varien l´estil o la tècnica de la il·lustració gran i, tot i que aquest fet pot anar en contra del conjunt, no trenquen l´esperit de l´obra.

Serrat crea les il·lustracions emprant tècniques a l´aigua, punta seca i digital, que per les formes i la gamma cromàtica, potent i viva, tenen un punt d´il·lustració d´altres llocs (per exemple, de l'Amèrica del Sud) o d´altres temps. I això les fa originals en un món que sovint es veu saturat per la uniformitat de propostes.

Les il·lustracions dels infants a les finestres són totes a sang, però el llibre respira bé gràcies a les pàgines de l´esquerra, on hi ha la informació. Finalment ens trobem amb una gran il·lustració a doble pàgina on tenen cabuda tots els personatges d'aquest llibre, ideal per a les persones que vulguin descobrir la varietat i la riquesa del món.

La publicació té el segell Llibrelocal.cat, que vol dir que està tota feta a Catalunya.

Finestres al món Escriptor/a: SERRAT, Cristina Il·lustrador/a: Cristina Serrat Editorial: Comanegra Pàgines: 32. A partir de 7 anys Títol: