L’Institut del Teatre publica ‘Joan Font, la descoberta d’un nou llenguatge teatral’, el setè volum de la col·lecció Converses, coincidint amb el 50è aniversari de la companyia Comediants. La publicació, que es presentarà el 28 de setembre a l'Institut del Teatre, dona el tret de sortida als actes de celebració dels 50 anys de Comediants. El guionista i autor dramàtic Piti Español conversa amb creador i director de la companyia Comediants repassant la vida artística de Joan Font (Olesa de Montserrat, 1949), en un recorregut teatral que permet al lector viatjar pels cinc continents o viure, per exemple, el tancament d’uns Jocs Olímpics, el muntatge d’òperes a Houston, cavalcades a Sevilla i festes a tot arreu.

Amb la presentació de la nova publicació és dona el tret de sortida a la celebració dels 50 anys de Comediants. Des del primer espectacle que va crear la companyia l'any 1972, ‘Non plus plis’, Font, ha destacat l’Institut del Teatre, ha creat “un llenguatge propi arrelat en la cultura popular, les festes tradicionals i la mitologia mediterrània, que es vehicula a través d'una concepció molt visual dels espectacles de la companyia, en els que s'integren múltiples codis i elements escènics com ara el gest, les màscares, la música, el text, la màgia, la dansa, les projeccions i els efectes visuals”.

La presentació de la publicació «Joan Font, la descoberta d’un nou llenguatge teatral» serà el dimecres 28 de setembre, a càrrec del crític de teatre i historiador Santi Fondevila, l'artista Frederic Amat, Piti Español en tant que autor del llibre, i el mateix Joan Font. La presentació servirà, també, per explicar els actes de celebració dels 50 anys de naixement de Comediants, entre els que destaquen la publicació del llibre ‘Històries d’una història. 50 anys de Comediants’, la presentació del muntatge ‘El venedor de fum (un traficant d’emocions)’, basat en el llibre ‘Joan Font, la descoberta d’un nou llenguatge teatral’, i diverses xerrades sobre el procés de creació, mètode i estil de Comediants a diverses seus de la SGAE.