Canvi a El matí de Catalunya Ràdio: Ricard Ustrell substituirà Laura Rosel

El presentador de Col·lapse es posarà al capdavant de l'espai estrella de l'emissora pública catalana

Ricard Ustrell

Ricard Ustrell / CCMA

Redacció

"El matí de Catalunya Ràdio" tindrà nou director i conductor a partir de la temporada. La principal emissora pública catalana ha decidit substituir Laura Rosel per Ricard Ustrell al capdavant del seu espai estrella amb la voluntat, segons explica en un comunicat, de "renovar la graella i donar un nou impuls a l’oferta de continguts de la cadena per fer-la més competitiva". 

Ustrell, de 32 anys, serà el periodista més jove que ha assumit el repte de liderar el programa més important de Catalunya Ràdio. La direcció de l'ens explica que l'objectiu del nou director de l'espai serà "competir amb rigor, originalitat i excel·lència" i que se'l contracta per "sumar talent jove a l’experiència de l’equip humà de Catalunya Ràdio, amb la responsabilitat i l’orgull de reivindicar l’origen i els valors de l’emissora”.

Ricard Ustrell va dirigir i presentar “El Suplement” de Catalunya Ràdio durant tres temporades, amb les millors dades audiència de la cadena en aquella franja, arribant als 638.000 oients a l’EGM desembre del 2017. Des de llavors, amb la productora La Manchester, Ustrell ha produït formats de televisió informatius i d’entreteniment per a TV3, com “Quatre Gats” (4 temporades), l’arrencada del “FAQS” (els 4 primers mesos), “Planta Baixa” (4 temporades) i “Col·lapse” (1 temporada) o “Living Europa” (digital TV3). A més, ha produït la sèrie documental a la Cadena SER “Algo Pasa” i ha fet dos documentals per a Movistar, “El Triángulo de Sternberg” i “Ucrania: huir o quedarse” (aquest últim també a Filmin) i el documental “Binu”.

A partir del 4 de setembre, liderarà "El matí de Catalunya Ràdio". Avança que “farem ràdio en moviment, sortint de l’estudi per ser allà on calgui ser, sent flexibles, seguint l’actualitat i els interessos de cada territori” i afegeix que, “volem que el programa sigui original en tots els àmbits, amb una marcada aposta digital, i que cada matí passin coses diferents”.