Manresa té el 87,2% de locals comercials ocupats, segons un informe sobre el comerç català que elabora l'observatori econòmic Eixos. L'estudi s'ha elaborat sobre un total de 1.369 locals que tenen ús comercial als barris més cèntrics de la capital del Bages (Barri Antic, Passeig i Rodalies, Vic-Remei i carretera Santpedor).

L'informe analitza les tipologies comercials dels locals ocupats, i conclou que el 28,9% són d'equipaments per a la persona; el 23% són de serveis comercials; el 12,7% d'hostaleria i restauració; el 8,1% d'equipaments per a la llar; el 4,8% de transport privat, i el 4,3% de comerç i lleure, entre les activitats més habituals.

El mateix estudi conclou que, d'entre les 60 poblacions catalanes analitzades, Berga és la que té l'índex d'aprofitament del teixit comercial més elevat, amb el 92,7% de locals ocupats. La mitjana catalana és del 81,2%. A Berga s'han censat un total de 492 locals del centre de la ciutat utilitzables per a finalitats comercials. En el cas de la capital berguedana, el 26,7% de locals ocupats corresponen a establiments per a serveis comercials; el 21% a equipaments per a la persona; el 15,2% a hostaleria i restauració; el 14,9% al comerç quotidià alimentari, i el 7,3% a equipaments per a la llar.