El Bages té des d'ahir un nou col·lectiu sindical, Acció Sindical Bages, els impulsors del qual proposen «un model de lluita sindical basat en una àmplia assemblea d'àmbit comarcal i en la participació activa dels treballadors en la resolució dels seus propis conflictes laborals amb el suport d'aquesta assemblea», segons una nota feta pública per aquesta organització.

El nou col·lectiu assegura que «cal posar al centre la mobilització social com a forma de lluita sindical, un mitjà que resulta imprescindible en un context d'inestabilitat i explotació generalitzada».

D'aquesta manera, , Acció Sindical Bages proposa «combinar l'acció col·lectiva amb l'acció judicial en la defensa dels drets dels treballadors», i matisa que «la via judicial no és el final, sinó un camí més a recórrer que no ha de ocupar l'espai de l'acció col·lectiva, que és el que realment pot millorar les condicions de feina i de vida de les persones treballadores».

Segons s'assegura en el comunicat, el naixement d'Acció Sindical Bages «ha tingut el suport de diversos col·lectius de la comarca compromesos amb els drets socials a través de la campanya «Tenim una bona notícia» a les xarxes socials», una iniciativa que afirmen que està en marxa des del mes de juny de l'any passat.

L'organització convida «els treballadors i treballadores de la comarca a participar de l'assemblea que se celebra tots els dilluns a les 18:30 h a l'Ateneu Popular La Sèquia» de Manresa.