L'Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, faran dijous, 19 de novembre, de 15.30 a 17.30 h, la sessió titulada «L'ecodisseny aplicat a la indústria. Concepte, oportunitats i noves tendències», una jornada en format virtual, on es donaran a conèixer eines, idees, propostes per al teixit empresarial i les associacions de polígons per abordar el concepte i les oportunitats que l'ecodisseny ofereix en el marc de l'economia circular. La sessió s'adreça al teixit empresarial i a les associacions de polígons industrials del territori.

La jornada, que s'emmarca en el projecte Indústria Circular del Bages 2020, tindrà la participació de quatre ponents amb experiència en el sector que parlaran de l'ecodisseny des del punt del consumidor, de com aplicar-lo a la indústria, sobre les tendències en nous materials, fabricació i recuperació de matèries primeres i de les oportunitats de finançament i polítiques públiques. En la jornada, també s'exposaran casos pràctics d'empreses de Catalunya.

Les inscripcions estan obertes al web de l'Ajuntament i el format és virtual per la situació de pandèmia i la temàtica té relació amb la transició ecològica que promou la Unió Europea a través dels fons de recuperació que ha posat a disposició de tots els països.

La jornada té la col·laboració de totes les associacions d'empresaris de la comarca i Pimec, i en especial l'Associació d'Empresaris de Bufalvent, i també el Consorci del Bages per la Gestió de Residus.