El cicle d’Automatització i Robòtica Industrial del Lacetània estrena nou equipament

Els alumnes de l’institut manresà podran treballar amb dispositius com els de la indústria 4.0

Nou equipament al centre manresà

Nou equipament al centre manresà / Institut Lacetània

Redacció

El cicle formatiu de grau superior d’Automatització i Robòtica Industrial de l’institut Lacetània de Manresa s’ha equipat amb tecnologia automàtica d’última generació en l’àmbit de la indústria 4.0, gràcies a una col·laboració amb l’empresa Bihl+Wiedemann GmbH. D’aquesta manera, l’alumnat podrà treballar amb eines com les que s’utilitzen en entorns industrials reals, i incorporar als seus aprenentatges les darreres tendències en matèria de seguretat, competitivitat i eficiència que caracteritzen la indústria 4.0.

A partir d’ara, l’institut compta amb un dispositiu que permet transmetre dades i que és molt útil per a sectors clau com el logístic, els aeroports, el packaging, l’alimentació i la indústria de procés, ja que proporciona noves prestacions en termes de seguretat de la màquina. Un exemple d’aplicació d’aquests equips ha estat la integració en l’estructura de control de seguretat d’una estació robotitzada de picking.

Amb la incorporació d’aquest nou equipament l’institut Lacetània continua modernitzant les seves instal·lacions d’automàtica i proporcionant al seu alumnat eines i tecnologies que incorporen els darrers avenços perquè quan accedeixin al mercat laboral disposin de bons coneixements tecnològics, capacitat de visió estratègica i flexibilitat en diferents disciplines.