El BCE torna a apujar els tipus d'interès en 0,25 punts i els situa en el 4,25%

La institució monetària diu que els tipus es mantindran a nivells "suficientment restrictius" per contenir la inflació

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, durant un diàleg amb el comitè d'Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu celebrat a Brussel·les

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, durant un diàleg amb el comitè d'Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu celebrat a Brussel·les / ACN

ACN

El Banc Central Europeu (BCE) ha tornat a apujar el tipus d'interès bàsic en 0,25 punts, un increment que el situa en el 4,25%, una xifra a la qual no s'arribava des del juliol del 2008. El novè increment del tipus d'interès bàsic des de l'esclat de la guerra d'Ucraïna amb l'objectiu d'intentar contenir la inflació dona així continuïtat a l'estratègia de la institució monetària de mantenir els augments dels tipus d'interès, però d'una manera més suau, tot deixant enrere les pujades de 0,5 i 0,75 punts. En el comunicat, el consell de govern justifica l'increment perquè les previsions apunten que la inflació es mantindrà per sobre de l'objectiu del 2% "durant un període prolongat".

Sobre les futures decisions pel que fa als tipus, el BCE apunta que garantiran que estiguin en "nivells suficientment restrictius durant el temps necessari" per contenir la inflació i situar-la en l'objectiu que estigui en el 2% a mitjà termini.

A banda de l'increment del tipus bàsic, la resta de tipus que controla el BCE també han augmentat un quart de punt. En el cas del tipus per als préstecs immediats, aquest s'eleva fins al 4,5%, mentre que el tipus que s'aplica a les entitats per dipositar diners al banc central puja fins al 3,75%. Els canvis es faran efectius a partir del 2 d'agost.