El Sindicat Cooperatiu d'Artés inicia una nova etapa per créixer

La campanya "Fem-la grossa, fem-la junts" es presenta aquest dijous  a l'Espai Artium

La cooperativa agrària es reinventa per apropar-se a les noves demandes socials i busca socis col·laboradors

Espai Artium del Sindicat Cooperatiu d'Artés

Espai Artium del Sindicat Cooperatiu d'Artés / Arxiu/SCA

Redacció

El Sindicat Cooperatiu d’Artés anuncia una nova etapa que s’ha iniciat amb la incorporació de Marcel·lí Comas Forcada a la presidència de la cooperativa. El càrrec l’havia ocupat Jesús Fonts Bosch durant 24 anys i el relleu es va fer a principis del mes de juliol.

El sindicat impulsa un canvi de rumb i l’ha materialitzat en la campanya "Fem-la grossa, fem-la junts", amb l’objectiu de rejovenir la seva base social i modernitzar les instal·lacions, per adaptar-les a noves demandes socials i reafirmar el seu compromís amb el territori i la pagesia, segons explicita en un comunicat. Un dels reptes és captar nous socis joves a partir d’accions com la creació de la figura del “soci col·laborador”, que tindrà condicions preferents en les compres a l’Agrobotiga, asseguren els responsables de la cooperativa.

També es vol mantenir l’aposta per la formació iniciada els darrers anys, amb una oferta de cursos als pagesos i elaboradors de vi, i acollint les formacions de l’Escola de Vitivinicultura de la Catalunya Central de la Vedruna d’Artés. Sobre la taula també hi ha el projecte de crear un viver de cellers, del qual es preveu fer una prova pilot durant la verema. El Sindicat Cooperatiu d’Artés articula la seva activitat al voltant de l’Agrobotiga i l’Espai Artium. 

La presentació de "Fem-la grossa, fem-la junts" té lloc aquest dijous, 31 d’agost, a l’Espai Artium. A les 8 del vespre es presentarà el projecte d’incorporació de socis col·laboradors al Sindicat, acte amb la presència de Carles Xuriguera, i en què els membres del grup impulsor explicaran els detalls de la campanya. 

A 2/4 de 9 hi haurà l’actuació del Cor Lupulus Emsembla, amb pica-pica i copa de cava, i a les 9, al pati de l’Espai Artium, Hamburguesada a càrrec d’Enric Alemany. 

Amb més de 115 anys d’història a les espatlles, el Sindicat d’Artés busca encetar una nova etapa per ampliar la seva base social amb els socis col·laboradors de l’Agrobotiga i l’Espai Artium. 

Amb l’objectiu d’establir una relació més directa amb els socis i clients i amb la voluntat de poder adaptar millor l’oferta de productes en funció de les seves demandes, el Sindicat continuarà apostant per la venda directa i de proximitat. Els productes propis, els productes provinents de la pagesia del territori i els elaborats artesans, continuaran tenint un rol protagonista en aquesta nova etapa.