Els 5 passos que has de seguir per deixar els estris de cuina de fusta com nous

Mantenir una bona higiene dels utensilis de cuina de fusta és essencial per cuidar la nostra salut i garantir una major durabilitat 

Descobreix com deixar els estris de cuina de fusta ben nets

Descobreix com deixar els estris de cuina de fusta ben nets / lifeforstock

Mati Sirvent

Els estris de cuina s'han de netejar amb molta cura. Tenir-los en perfectes condicions farà que puguem gaudir d'una bona salut. Els utensilis mal desinfectats poden arribar a produir-nos intoxicacions alimentàries. Així doncs, avui us explicarem com netejar els estris de cuina de fusta: taula per tallar, culleres i pales. Aquests utensilis solen ser molt utilitzats, però tenen una possibilitat més gran d'acabar en mal estat a conseqüència del contacte excessiu amb l'aigua, entre altres.

Aquí us oferim una guia pas a pas per netejar i desinfectar profundament aquests utensilis de fusta.

Com netejar la taula de tallar de fusta en 5 passos

Pas 1: Neteja bàsica

Després de cada ús, neteja la taula de tallar i els utensilis de fusta amb aigua calenta i un sabó suau. Fes servir un raspall o esponja per eliminar qualsevol residu de menjar. Esbandeix-ho bé amb aigua calenta.

Pas 2: Desinfecció

Per desinfectar la fusta, pots fer servir el mètode del vinagre blanc: Ruixa la superfície de la fusta amb vinagre blanc, deixa actuar uns minuts i després esbandeix. El vinagre és un desinfectant natural que pot ajudar a eliminar bacteris sense fer malbé la fusta.

Pas 3: Eliminar olors

Si la teva taula de tallar ha absorbit olors (com les de ceba o all), empolvora bicarbonat de sodi sobre la superfície, frega amb un drap humit i deixa actuar durant una nit. L'endemà esbandeix la taula amb aigua calenta.

Pas 4: Assecatge

Eixugueu els utensilis de fusta immediatament després de rentar-los. No els deixeu en remull ni els submergiu en aigua, ja que la fusta pot absorbir l'aigua i deformar-se o esquerdar-se. Deixa que s'eixuguin a l'aire en un lloc ben ventilat.

Pas 5: Manteniment regular

Per mantenir la fusta en òptimes condicions, és important oliar-la regularment:

Oli mineral: Aplica oli mineral apte per a aliments sobre la fusta neta i seca. Fes servir un drap net per distribuir l'oli de manera uniforme sobre tota la superfície.

Cera per a fusta: Alternativament, pots fer servir una cera especial per a fusta composta d'olis i ceres naturals, que ajuda a segellar la superfície i mantenir la fusta hidratada.

Els consells per mantenir la taula per tallar de fusta neta durant més temps

Els consells per mantenir la taula per tallar de fusta neta durant més temps / KamranAydinov

Consells per tenir sempre nets els utensilis de fusta de la cuina

  • Evita fer servir la mateixa taula de tallar per a carns crues i altres aliments per minimitzar el risc de contaminació creuada.
  • No facis servir netejadors abrasius o fregalls que puguin ratllar la fusta.

En seguir aquests passos, no sols prolongaràs la vida útil dels teus estris de fusta, sinó que també asseguraràs que estiguin nets i lliures de bacteris, contribuint a un entorn de cuina més segur i saludable.