El celler bagenc Oller del Mas presenta dos nous vins

L'Especial Macabeu 2019 i l'Especial Garnatxa 2018 provenen de parcel·les amb característiques peculiars

Una visita al celler bagenc Oller del Mas

Una visita al celler bagenc Oller del Mas / ARXXIU/OSCAR BAYONA

Redacció

El celler bagenc Oller del Mas presenta dos nous vins, l'Especial Macabeu 2019 i l'Especial Garnatxa 2018. El primer prové de la parcel·la Quintanavella, que va ser plantada el 1987 després del devastador incendi de Montserrat del 1986. Es tracta de la vinya més antiga de la finca, i els responsables del celler en destaquen que «emergeix com un testimoni viu de la perseverança i la vitalitat». És un vi blanc monovarietal, 100% macabeu, de criança subtil en fusta durant sis mesos i amb un repòs en ampolla de més de 40 mesos i només n’han sortit 1.694 ampolles.

Carles Muray, enòleg de l’Heretat Oller del Mas, explica que és “una vinificació que teníem moltes ganes de treure al mercat. La parcel·la més antiga, embotellada. L'elaboració fou simple, al final és expressar una parcel·la marcada per l'equilibri. Ha valgut la pena esperar”.

Pel que fa a l'Especial Garnatxa 2018, els responsables del celler afirmen que «és un homenatge a la versatilitat d'aquesta estimada varietat que s'estén per tota la península Ibèrica i la regió mediterrània». Expliquen que prové de la parcel·la Baltasar -en honor d’un dels parcers que tenia antigament l’Oller- a la zona més elevada i inclinada de la finca. El vi és 100% garnatxa negra, amb una criança en fusta i dipòsit de ciment durant quinze mesos i amb un repòs en ampolla de quaranta mesos i se n’han fet 1.633 ampolles.

“Diuen que embotellar els vins en lluna ‘apagant-se’ és positiu per a la guarda. Primeres impressions d'una parcel·la molt especial per a nosaltres», afirma Carles Muray.

D’altra banda, les etiquetes d'aquests dos vins es presenten amb un disseny discret i neutre en què la tipografia és la protagonista, expliquen el responsables del celler, que afegeixen que s’ha fet servir la màquina d'escriure del besavi del Frank Margenat (el propietari), una Remington del 1904 i així es posa en valor la història i el compromís amb la família.

L'Especial Garnatxa i l'Especial Macabeu representen el preàmbul de futures "excel·lències" monovarietals del celler.